Фестивалите по света, на които се пие адски много алкохол

06.10.2015, 18:30

Наздраве!

   
 
Фестивалите по света, на които се пие адски много алкохол

Нима има нещо на този свят, което не може да бъде подобрено от алкохола? Верният отговор е НЕ, НЯМА. Всяко празненство, независимо в коя точка на света се провежда, има нужда от добра доза алкохол, за да достигне онова ниво на забавление, което да бъде запомнено за поколенията.

Посвещаваме следващите редове на онези от вас, които обичат да пийват, да се забавляват и да обикалят света. Представяме ви някои от фестивалите по света, на които се пие най-много.

1. Октоберфест

Разбира се - къде без Октоберфест. Това е може би най-известната пиянска дестинация в света, която, въпреки изключително високите си цени (литър бира за 9 евро) се радва на масово посещение от жадни хора. 16 дни хората празнуват, пият и ядат.

2. Състезанието на умрелите души

1577850

В Деня на Умрелите, в гватемалското градче Тодос Сантос Кучуматанес, местните се напиват като казаци и започват да яздят конете си из града. Тази надпревара се нарича Състезанието на умрелите души и е особено вълнуващо. В тази точка на света не се пият големи количества алкохол, така че и пиячите не държат много, да не кажем, че някои от тях се качват за първи път и на кон именно във въпросния ден. Язденето е дотолкова неадекватно, че ежегодно има жертви и сред конете, и сред ездачите. Всеки умрял по време на Деня на Умрелите обаче се счита за добър знак, предвещаващ богата реколта догодина.

3. Фестивалът на виното в Бордо

Смята се, че виното е по-цивилизована алкохолна напитка, но това не значи, че посетителите на Фестивала на виното в Бордо не се отрязват всеки път. Събитието се провежда през две години, а броят на гостите достига до половин милион души, които дегустират вина от различни винарни, слушат музика и се забавляват. Въпреки че организаторите на феста нарочно дават супер малки чашки, хората на събитието винаги намират начин да се напият здраво. През 2012 г. на феста има цели шест жертви - пияните хора падат в река Гарона и се удавят.

4. Сан Фермин

Коя е невидимата сила, която кара толкова много хора да тичат като обезумели пред още по-обезумелите бикове? В повечето случаи това е алкохолът. Всички сме виждали снимки и клипове от преследването с горките животни, но никой не ни показва какво се случва дни преди това. Сега ние ще ви кажем - здраво пиене. Началото на фестивала обикновено започва с пълнене на водни пистолети с алкохол и впръскването му в устите на участниците. Постепенно улиците на града се "напояват" с пиячка. Статистиката сочи, че повече хора влизат в болница от препиване, отколкото от нараняване от биковете.

5. Фестивал де Пинга

1577852

Състои се в Бразилия и води до среднощни улични забавления. Пинга е местна напитка, която се прави от захарната тръстика с името качака. Слага се и в много коктейли. В град Парати се произвежда най-голямото количество Пинга и всяка година именно там се прави фестивал, в който производителите демонстрират качеството на напитката.

6. Марди Гра

Каквито и религиозни или духовни причини да бъдат изтъквани за съществуването на фестивала "Марди Гра", истината е, че той е просто поредното извинение на жителите и гостите на Ню Орлиънс, да се напият като свине.

7. Великият американски бирен фестивал

1577853

Който е бил в САЩ, казва, че бирата им по-скоро не става, но това не пречи американците да си спретнат приличен бирен фест. Той се провежда от 1982 г., трае три дни, а шатрите се разпъват в Денвър, Колорадо. Разбира се, има известни правила, изключващи напиване и буйстване, но ако всички са пияни, кой точно ще ги прилага, не ни е ясно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ