Фарел Уилямс направи песен, която ще можеш да чуеш чак след 100 години!

15.11.2017, 09:00

Ако се погрижим за бъдещето

   
 
Фарел Уилямс направи песен, която ще можеш да чуеш чак след 100 години!

Известният музикант Фарел Уилямс написа песен, която ще може да се чуе не по рано от 2117 година. Тя се казва 100 years. Проектът е създаден, за да накара хората да се замислят за изменението на климата: ако прогнозите на учените се потвърдят, след 100 години значителна част от сушата ще се окаже под вода. В този случай виниловият носител с записа на песента ще изчезне и бъдещото поколение няма да чуе записа на Фарел.

Песента беше представена на специална закрита презентация в Шанхай. Инициаторът на проекта е бранда LOUIS XIII, който е собственост на производителя на коняк Remy Martin.

Носителя на записа е направена изцяло от природни материали в един екземпляр. Той ще се съхранява в мазето на дома LOUIS XIII, който се намира във френския регион Коняк.

Регионът е застрашен от наводнения и при потенциално такова, записа на Фарел ще изчезне завинаги.

Музикантът работи над парчето няколко месеца. То е дълго около 3 минути и според певеца е "достатъчно саркастично и няма за цел да кара никой да реве, а да усмихне нашите внуци, като едно топло "Здравейте!" от миналото".

Това не е първата "капсула на времето" от компанията  LOUIS XIII. Преди две години те заснеха филм с участието на Ребека Родригез и Джон Малкович. Той се казва "100 години: филм, който никога няма да видите". В тази лента създателите изследват връзката между миналото и бъдещето, вдъхновена от няколко поколения майстори на коняка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ