Факти за ФБР, за които не знаехте...

08.06.2018, 13:00

... до този момент

   
 
Факти за ФБР, за които не знаехте...

1. ФБР не е особено в крак с времето.

ФБР се дигитализира едва през 2002г. Имайки предвид естеството на работа, сигурно тази новина ви изненадва. Но дори днес Бюрото работи основно с книжни файлове. 

Image result for fbi computers gif

 

2. Бюрото е било фен на Мерилин Монро.

ФБР съдържа файлове не само за безкрупулни престъпници. По дяволите, може и вие да си имате такъв на съхранение при тях! Мерилин Монро със сигурност е имала. Както и Стив Джобс. Те обаче са само малка част от мнозината, повечето от които са били разследвани покрай предполагаеми връзки с комунистическата партия.

Image result for marilyn monroe surprised gif

 

3. Космища навсякъде.

Едно от най-често срещаните свидетелства след пръстовите отпечатъци са космите. Бюрото си къта над 5,000 човешки и животински косми. 

Related image

 

4. ФБР са заклети меломани.

Когато убийци и терористи се разхождат по улиците, надали текстовете на песните ще бъдат първата грижа на Бюрото. Е, грешите. През 1965 г. под обсега на разследванията попада песента Louie Louie на The Kingsmen, която била нарочена за съдържаща порнографски намеци. След стотици аудио тестове и след доклад от 120 страници, песента е била намерена за виновна.

Image result for fbi agent gif

 

5. ФБР назначава хора, които лепят скъсани хартийки.

И не като форма на изкуство. Всъщност това е деликатна и важна позиция, чиято задача е да реконструира унищожени документи и свидетелства, независимо дали са били смачкани, скъсани, изгорени или намокрени.

Related image 

 

6. Агент Дисни.

Мислите си, че само комунистическите служби разчитат на доноси и си интегрират агенти насам-натам? Бюрото също работи на подобен принцип. Не знаем дали това трябва да е изненада за някой. Но може би ще се изненадате, ако разберете, че не кой друг, ами самият Уолт Дисни е работил като агент, който е събирал информация за колегите си в Холивуд.

Related image

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ