Трябва да пораснем!

14 неща, за които си твърде голям

   
 
Трябва да пораснем!

Това, което вчера ни се струваше забавно и готино, днес предизвиква по-скоро усмивка. Годините си минават и все по-често ти се налага да взимаш неприятните важни решения. Няма нищо по-смешно от мъж, който не е в час с възрастта и отговорностите, които му носят годините. Събрахме ти няколко неща (благодарение на момчетата от MAXIM – Русия), от които е хубаво да се отървеш по пътя към порастването.

1. Пиеш в градския транспорт

1566592

Не отричаме, че е любимо. Но с годините неконтролируемото наливане трябва да придобие по-сакрален вид. Да седиш във вагона на метрото с бутилка между коленете е позволено само ако наистина имаш сериозен проблем.

2. Да не мислиш за бъдещето

1566594

Кой не си е мечтал. Да умреш, оставил яркия пламък на един незабравим живот – уникален шедьовър, гениален син и огромни заеми. Да, ама не става така. Най-често вдъхновението липсва, а от това следва и че заемите ще се наложи да се върнат. И хлапето да изучиш, ама преди това ще имаш още един пубертет за изживяване. Безотговорен мъж е такъв ходещ парадокс, като отговорен пънк.

3. Да се молиш на жена

1566591

Да запази достойнството си за порасналия мъж е по-важно, отколкото да завоюва още един трофей в спалнята. Порасналият мъж не се моли! Той показва правилното отношение на правилното място, а ако това остане неоценено, явно жената не си струва.

4. Тесногръдие

1566595

Макар и пораснал, нямаш право да се държиш като стар чичко. Затова ни чети редовно и поддържай детето в себе си. 

5. "НЕ"

Научи се най-накрая да отказваш неща, за които ще съжаляваш после. Отказвай неудобните, ненужни и неприятни предложения. Например: Никой няма да си спомни, че си отказал 150-тия шот или тост в бара, а дори и да си спомни... най-много да ти завижда сутринта.

6. Некачествена храна

1566587

Студентите имат жесток тренинг. Живеят на толкова токсична храна, която буквално би разградила екосистемата на средно голяма гора. За съжаление с времето тези супер сили на стомаха свършват. Ако говорим направо, с възрастта организмът забавя метаболизма, а с това и умението да изкарваш боклуците от тялото си... внимавай с какво се храниш!

7. Да не се лекуваш

1566589

Не, че си лигльо. Ясно, че не се впечатляваме от леките болежки. Но е абсурдно и доста тъпо да не си обръщаш внимание. Българинът се е уплашил да ходи на лекари. Д-р Петър Грибнев, казва:

"Наистина... идват пациентите в по-напреднал стадий на заболяването, с много от тях, които ги следим, губим връзката, не можем да разберем какво се случва и много споделят, че предпочитат да не се лекуват планово. Защото ти му казваш на един човек, че има индикация за операция, но той ти казва: А, не, докторе, аз ще изчакам още малко. Това е и народопсихология, ние обичаме да изчакваме заболяванията."

8. Да харчиш безсмислено 

Още една досадна българска привичка. Стига. Не купувай неща, които не ти трябват. Не ти трябва вакуумен вибромасажор или последният модел нокторезачка (само за 99,99)... и без това ще ги изхвърлиш, не стимулирай използването на природните ресурси за подобни боклуци.

9. Тениски с майтапи на сексуална тематика

1566585

Първите тениски с надписи "Секс инструктор" и прочие предизвикваха усмивка. Сега обаче, освен прекалено си е наоправо за подигравка. В крайна сметка всички разбраха, че най-агресивната реклама се прави за най-големите боклуци.

10. Да се караш с родителите си

Конкуренцията и скандалите с родителите са естествена част от порастването. Също така, да им влезеш в положение и да ги възприемеш такива, каквито са е признак, че си пораснал. Пък и в крайна сметка трябва да бъдеш благодарен, поне за това, че не са те абортирали. Да воюваш с вашите след 25 си е доста ретро.

11. Да не си в час

1566593

Модерният и пораснал мъж трябва да бъде в час. Елементарните познания и изявеното мнение по някои политически, обществени и граждански проблеми ще бъде само в твой плюс. "Не се интересувам от политика" е звучало гордо в епохата, когато тя е заменяла, киното, музиката и забавленията. Сега времената са други и светът е на кръстопът - бъди в час.

12. Телевизор

1566586

Едно време показваха "Лебедово езеро", вечните класики на киното и ред други културни предавания, без които губиш пулса на обществото. Днес всичко това е в интернет. Така че изхвърли зомбиращата кутия в кофата.

13. Дрехи, които не са твой размер

1566588

Едно време концепцията за дрехите е била следната – има... няма. После става – харесва ми... не ми харесва. Станало е възможно да избираш. Толкова са ентусиазирани някои, че забравят да се обличат според тялото, което имат. В крайна сметка... помни, че колкото и да е намалена една дреха, най-важното е да ти става.

14. Наръчниците за самоусъвършенстване 

Тази съмнителна литература не носи никаква полза (освен ако не си неин автор). Може от наивност да се объркаш няколко пъти или да промениш това-онова. Но да вярваш цял живот в нечии недоказани съждения, трябва да си запазил изключителната младост на интелекта.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ