Тениската, която говори универсален език

14.06.2016, 17:00

За всички пътешественици

   
 
Тениската, която говори универсален език

Лято е и е време за пътешествия. Всички обаче, на обиколките си по света, сме изпадали в ситуация, в която не говорим добре местния език, местните жители едва говорят английски и изобщо не можем да се разберем. Тогава сме принудени да използваме жестове. Да мяташ ръце, опитвайки се да спреш такси, е много смешно, но ти спестява много нерви и време, а и има успех. Сега обаче има много по-ефективен начин за комуникация по време на пътешествия, а именно - тениска, която говори универсален език.

1727163

Идеята дошла на няколко дизайнери, които, за щастие, са я осъществили без много мислене и се оказва, че тази тениска е едно много полезно, изобщо велико произведение.

1727162

На нея има принт с 40 символа, предназначени да помогнат на човек във всяка ситуация. Ако ти трябва хотел и искаш да попиташ къде наблизо има такъв, посочваш иконката на тениската си, ако искаш да попиташ дали водата е годна за пиене, посочваш съответната иконка и т.н.

1727164

Много ценно: можете да попитате за отварачка или тирбушон без да кажете и дума.

1727161

И дори да си купите билет за ферибота.

Създателите на тениската, които могат да бъдат намерени в Instagram като Iconspeak, казват, че са искали да обединят света и да го направят по-приятно място за всички нас. Вярваме, че са успели.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ