Тези холандци пробват най-различни наркотици в името на науката 2

24.10.2016, 15:00

Целта е да образоват хората

   
 
Тези холандци пробват най-различни наркотици в името на науката

Борбата с наркотиците в световен мащаб е кажи-речи загубена и повечето световни лидери са наясно с този факт. И макар и да има места като Филипините, където средновековни и нехуманни политики привидно "дават резултат", все по-преобладаващо мнение сред специалистите е, че забраната и войната срещу дрогата е грешен подход. 

Вместо това те смятат, че декриминализирането и най-вече образоването на хората за цялостния ефект от наркотиците са много по-важни. Вече няколко държави, сред които Канада, Швейцария и Дания, поеха в тази посока, като декриминализираха хероина и въведоха редица програми за помощ и информиране на пристрастените. Статистиките сочат, че те дават много по-добри резултати, отколкото забраните някога са го правили. 

Та, говорейки за тази промяна най-вече в манталитета на хората, когато стане въпрос за наркотици, сега ще ви представим холандския Youtube канал Drugslab. Той е дело на трима младежи, които всяка седмица изпробват различен наркотик в името на науката и описват добрите и лошите му ефекти, неща, които трябва и не трябва да се правят по време на "трипа" и изобщо всякаква полезна информация, която най-вероятно няма да научите от поредната брошура или видео, обясняващи "каква дяволска отрова е дрогата". 

И те го правят по изключително увлекателен и забавен начин, успешно бягайки от стигмата, обгърнала тази тема. Ние ги поздравяваме и тук ще споделим две от най-популярните им видеа - за халюциногенни гъби и екстази. Ако ви харесат и сте заитересовани от темата, препоръчваме да прегледате и останалите в канала им.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ