Сърп и чук на Таймс Скуеър и още 3 забележителни снимки от СССР

07.12.2016, 19:30

Съверският съюз все още ни учудва

   
 
Сърп и чук на Таймс Скуеър и още 3 забележителни снимки от СССР

Историята се помни в снимки. А точно тези, които сме ти събрали днес, помнят много история. Забележителна история. Веднага започваме.

Нежеланият трамвай

На твоето внимание е снимка, на която зъл съветски танк дави добър чешки трамвай – всичко това се случва в Прага през 1968 година. Фотографията е широко използвана в антисъветските пропаганди на по-късен етап. Всъщност, танкът не гази просто така трамвая – той е част от барикада, която има за цел да отреже достъпа на съветските войници до склада с боеприпаси.

1818446

Юрий Гагарин и земната радост

През 1962 година по време на пътуването си в Дания, великият космонавт минава през завода на Carlsberg, където дегустира продукцията. Началото е увековечено на тази снимка.

1818449

Никакво гориво за собствениците на "Лада"

Собственик на бензиностанция в Канада намира интересен начин да изрази възмущението си от войната в Афганистан. "Няма да сипваме гориво на "Лади", докато СССР не изкара войската!" – гласи надписа на плаката. Работата е там, че Канада и СССР имат търговско споразумение и колите "Лада" са наистина много в страната тогава.

1818447

Сърп и Чук на Таймс Скуеър

През 1988 Михаил Горбачов е поканен в Ню Йорк. Големият град го посреща подобаващо – на мястото на рекламата на Coca-Cola, блести достолепен сърп и чук...

1818448
   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ