Страховете на съвременния мъж

20.04.2016, 09:00

11 на брой

   
 
Страховете на съвременния мъж

Разбира се, че страховете на 20 години са далеч по-други от тези на 70 години. Но всеки мъж си мисли за едно и също през всички години. Ето кои са съвременните страхове на мъжетe. Честта, моралът и родината ги забравяме за сега.

Страх от старостта

Времето тече и образът в огледало все по-цинично се усмихва. Не ни остава време да променим това, което не ни харесва, но и все по-често си търсим оправдания за това.

Страх за здравето

На всички е ясно, че мъжете не умеят да боледуват, но са особено мнителни към всяко едно свое състояние. При желание за скатавка пък може да се измисли всякаква удобна болест. Но като цяло - мъжете се страхуват повече от лекари, отколкото от болести.

Страх от импотентност

Просто няма да коментираме

Страх от банкрут, уволнение от работа, разоряване

Мъжете не възприемат това като просто загуба на пари, а като загуба на статус, уважение, интерес от страна на жените и прочие.

1689738

Страх от самотата

Дори мъжът да е свикнал да кани много жени в леглото си, той никога не би заменил онази, с която би бил готов да остарее.

Страх от провала

Този страх мъжът го взима от детството и го носи през целия си живот. Жени, работа, пари, коли - заблудите на успеха.

Страх от смеха

Също детски комплекс. Да ви се присмеят на 8 и на 45 е също толкова ужасно.

Страх от излишни проблеми

И да не ви се вярва в живота на мъжа настъпва време, в което той спира да се забавлява на случайните връзки и на мимолетните проблеми. Ето например, поглежда към красавица, която го е загледала и се започва - подаръци, ухажване, квартира за срещи, лъжи на жената, претенции от нея, претенции от жената... 

Страх, че ще разберат, че се страхува

И затова повечето от вас ще натиснат хикса и ще си кажат: "Глупости". Трябва определена смелост да признаят страховете. Дори и само пред себе си. 

1689739

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ