Спете голи!

26.08.2016, 21:00

Ето кои са предимствата на спането без дрехи

   
 
Спете голи!

След кратко студуване през няколкото дъждовни дни топлото време отново се завърна и ни накара да захвърлим дългите ръкави. В близките дни ще е все така приятно топло и ще можем спокойно да се насладим на слънцето.

Но топлината не винаги е толкова приятна, особено, когато ни пречи да спим през нощта. Много хора изпитват трудности със съня именно заради жегата. Но този проблем има много лесно решение. Просто спете голи. Освен, че ще ви е прохладно, голото спане крие редица предимства за здравето и начина ви на живот.

Полезно е за кожата

Въпреки че през лятото ходим по-разсъблечени, през деня тялото непрекъснато бива притискано от дрехите, които носим. Определени части от него почти никога не виждат бял свят.

И тъй като сънят е естествена функция, той помага на тялото ни да си почине и да се освободи от напрежението. Ако спите голи ще помогнете на тялото си да се отпусне по-лесно и ще го предпазите от евентуални кожни заболявания.

Поддържа нивото на кортизола

Това е хормон, който се отделя от надбъбречните жлези и регулира кръвното налягане, както и функциите на сърдечно-съдовата система. Ролята му е да подготвя тялото за борба със стресови обстоятелства и осигурява полезни източници на енергия.

1769415

Когато ви е много топло в леглото нивата на кортизола се повишават и това може да доведе до стрес и прищявки за вредна храна.

Подобрява любовните отношения

Ако споделяте спалнята заедно с любимия човек, допирът тяло в тяло ще увеличи наличието на окситоцин в мозъка. Това вещество е известно още като хормонът на любовта.

Подобрява плодовитостта при мъжете

Проучване на Университета Станфорд показва, че мъжете, които спят голи имат 25% по-малко увредено ДНК в техните сперматозоиди, за разлика от тези, които спят с боксерки.

1769416

Забързва метаболизма

Доказано е, че когато тялото спи в по-прохладни обстоятелства произвежда полезни мазнини и така изгаря повече калории в опита си да произведе телесна топлина.

Ще правите повече секс

1769418

Ако заедно с партньора ви практикувате голо спане по-често, това ще подобри сексуалния ви живот. Със сигурност ще сте по-привлекателни един за друг голи, отколкото, ако носите раздърпана пижама.

Помага и на концентрацията

Постоянно ни се случва да се будим посреднощ потни или задушавайки се, заради широките тениски и пижами. А сами знаете, че недоспиването ни прави по-разсеяни и по-неадекватни през целия следващ ден. Спането голи води и до по-прохладно утро през летните жеги.

1769417

Ще се чувствате по-свободни

Съществува определена психологическа свобода, която се постига единствено като лежим без дрехи. Станете нудисти поне за една нощ и сами ще се убедите.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ