Случайно се разкри от какво се правят мебелите на IKEA и това шокира всички!

31.01.2018, 18:00

Някои се изумиха, други пък им казаха, че сега откриват топлата вода

   
 
Случайно се разкри от какво се правят мебелите на IKEA и това шокира всички!

Оказва се, че американците и англичаните, и канадците в огромен процент живеят в света на еднорозите и розовите слончета. Те искрено вярват, че ако нещо изглежда като дърво, мирише като дърво и говори като дърво е дърво.

За това, когато един програмист на компютърни игри от Сиатъл по някаква причина разрязва дъска от IKEA, толкова се шокира, че решава да сподели разочарованието си в Twitter. На него изведнъж му става ясно, че мебелите на марката не са от дърво, дори не са от смлени дървесни частици, а от обикновен картон.

2027667

Всъщност всички ние от Източна Европа добре знаем какво е плоча от дървесни частици (ПДЧ), ако не знаеш: представлява плоча от смлени дървесни частици с различна големина, пресовани и слепени със специален вид смола. (Най-вероятно си отраснал в подобна кошара).

При това в нашето детство качеството на тези мебели беше толкова кошмарно, че буквално изгниваха за няколко години и започваха да се ронят. Сега, разбира се, мебелите от ПДЧ са направили такава крачка напред, че могат съвсем спокойно да надживеят децата ти.

Е, IKEA е доразработила технологията и освен ПДЧ използва за пълнеж някакъв странен картонен материал. Всичко това обаче много разстройва публиката. И така започнаха да се леят коментари – лъже ли IKEA или не.

2027668

Много от хората с инженерно образование пишат, че такава структура не може да е надеждна по определение. Други заявяват, че този начин е много по-екологичен, защото се използват рециклирани суровини.

А какво да мислим ние българите? Фокусът трябва да е около това, че във всяка голяма страна основната част от продукцията на марката се прави в местни заводи. Иначе казано: един и същи модел нощно шкафче навсякъде не е един и същ.

Ние наистина не знаем какво толкова учудва хората.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ