Пътешествие до Луната ще е възможно за всеки през 2026 г.

07.12.2016, 12:00

Започнахме да спестяваме!

   
 
Пътешествие до Луната ще е възможно за всеки през 2026 г.

Да можеш да стъпиш на Луната, да усетиш слабата гравитация и да подскачаш като Нийл Армстронг са все неща, за които обикновените хора могат само да мечтаят. Това обаче е напът да се промени съвсем скоро или поне така обещава частната американска компания Moon Express.

Тя е основана през 2010 г. от милиардера Навийн Джейн, а през тази година се превърна в първото частно предприятие, получило разрешение да пътува отвъд орбита на Земята и да достигне Луната. Това ще се случи през 2017 г., когато компанията ще изпрати безпилотен кораб, съобщава The Telegraph.

Нещо повече - Moon Express заяви амбиции да започне да извършва комерсиални пътувания до земния спътник през 2026 г., а по думите на Навийн Джейн полетът няма да бъде по-дълъг и стресиращ от такъв между Сан Франциско и Сидни например. 

Това ще е възможно благодарение на постоянно повишаващата се достъпност на технологията, която е необходима за изпращане на хора в орбита. Ракетата, която Moon Express ще използва догодина ще струва около 5 милиона долара. Според Джейн тя ще струва 2 милиона след 5 години, а след 10 ще бъде достатъчно евтина, за да може да да се извършват пътнически полети.

Очакваната цена от 10 хил. долара за двупосочен билет изглежда доста висока и отказваща, но все пак става въпрос за пътуване до Луната! Така че ние започваме да спестявамe, пък дано след 20 години да можем да си го позволим!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ