Първите имена на най-известните банди

05.02.2016, 20:00

Фенове ли сте на Smile?

   
 
Първите имена на най-известните банди

Някои от най-известните банди в света са започнали или са имали идея да започнат кариерата си под съвършено различни имена от тези, с които ги познаваме. Ако по някаква причина не ги бяха променили, сега можеше да сме фенове на Smile, The Tea Set или Polar Bear.

1644165

Coldplay

Първоначалното име на групата е Starfish, но добре че Крис Мартин е решил да го смени. Представяте ли си по време на Супербоул, заедно с Бионсе и Бруно Марс, да пеят Starfish.

1644150

Destiny's Child

Бионсе замалко да стане част от групата Girl's Tyme, дори не Girl's Time, а Tyme. Добре, че това е било избегнато.

Red Hot Chili Peppers

Не си мислете, че оригиналното име на бандата е било по-кратко. Не, но е и по-трудно запомнящо се - Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem.

1644143

Maroon 5

Оригиналното име на бандата, формирана още през 1994 г., е Kara's Flower. Тогава момчетата са още в гимназията. През 2001 г. сменят името си на Maroon 5 и Джеймс Валентайн става техен китарист.

1644155

Queen

Представяте ли си Фреди Меркюри като вокалист на Smile.

Pink Floyd

Името The Tea Set не им подхожда повече, затова е добре, че не са го запазили.

Radiohead

Том Йорк и компания първоначално се нарекли On a Friday, това станало след първото им участие на сцена в гимназията. По-късно обаче били вдъхновени от песента "Radio Head" на Talking Heads и сменили името на бандата си.

Snow Patrol щели да се казват Polar Bear. То е почти същото.

Led Zeppelin

Джими Пейдж искал да кръсти групата The New Yardbirds, но членът на оригиналната банда The Yardbirds Крис Дрея се възпротивил и бандата била назована Led Zeppelin.

1644163

U2

Само Боно може да иска бандата му да се казва The Hype.

Van Halen

Еди ван Хален решил да кръсти групата Genesis, но Фил Колинс не се съгласил. Така името било променено на Mammoth, после минали пред Rat Salad, докато накрая се стигне до Van Halen.

Outkast се казвали Two Shades Deep.

The Who

Роджър Долтри започнал кариерата си в бандата The Detours, а Пит Таунсенд - в The Confederates. Двамата се събрали с Джон Ентуисъл и Кийт Муун, за да формират бандата The High Numbers, дори издали сингъл под това име, но после се прекръстили на The Who, след предложение, дадено от съквартиранта на Таунсенд.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ