Първата известна жена с татуировки в Америка: Мод Вагнер

03.05.2016, 13:30

Жената, която популяризира стила

   
 
Първата известна жена с татуировки в Америка: Мод Вагнер

Повечето от вас са виждали тази снимка, но почти никой не знае коя е жената на нея. От години тя обикаля албумите за татуировки от миналото, но чак сега успяхме да намерим историята зад нея.

Запознайте се с Мод Вагнер. Тя е първата известна татуирана жена в Америка, а също циркова актриса, акробатка и татуистка.

Мод е родена през далечната 1877 година в Лион, щата Канзас. Останала сираче, още като дете тя попада в цирка, където учи всичко за това изкуство. Малко по-късно започва да се изявява като гимнастичка на сцената, а акробатичните ѝ номера наистина впечатляват публиката.

По време на междущатско турне в началото на 1900 година тя се запознава с мъж, който променя живота ѝ. Това е тату майсторът Гус Вагнер - бъдещият мъж на Мод. Акробатката става основен модел на татуиста, а после и негова ученичка.

Всъщност Мод Вагнер е първата татуистка в Щатите, на която се приписва отговорността за популяризирането на татуировките. В някои енциклопедии дори я наричат: "Жената, която подари татуировките на Новия Свят".

1698437

Гус и Мод малко след запознанството си

1698435

Семейство Вагнер

Мод Вагнер умира на 30 януари, 1961 година

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ