Психологически трикове, които всеки може да овладее

15.06.2016, 13:00

И да прилага в ежедневието си

   
 
Психологически трикове, които всеки може да овладее

Така и така ни се налага ежедневно да общуваме с хора - някои приятни, а други ужасни, може би няма да е лоша идея да се научим да го правим така, че максимално ловко да избягваме неловки ситуации. Ето ви няколко полезни насоки:

1. Ако работите в сферата на услугите, сложете огледало зад себе си. Клиентите ви ще са по-любезни, защото никой не иска да се гледа, когато се държи зле.

2. Ако искате някой да ви свърши някаква услуга, поискайте от него първо нещо много по-голямо, което най-вероятно ще откаже. Тогава "стреляйте" с реалното ви желание. Той ще се съгласи. Хората са склонни да извършат някаква услуга, ако преди това се отказали друга - по-сложна.

3. Ако показвате, че сте много щастливи и развълнувани, когато виждате други хора, следващия път, когато те ви видят, също ще са по-развълнувани и щастливи заради от ви.

4. Ако някой ви е ядосан, но вие видимо запазите спокойствие, този човек може би ще се ядоса още повече, но по-късно ще започне да се срамува от себе си.

5. Повечето хора не могат да направят разлика между реална способност и самоувереност. Ако изглеждате така, сякаш много добре знаете какво вършите, хората ще разчитат на вас много повече.

6. Ако зададете въпрос на някого, а той ви отговори само половинчато, продължавайте да го гледате в очите и не говорете. Събеседникът ви ще усети, че не е отговорил достатъчно ясно и ще продължи да говори.

7. Ако ви предстои интервю за работа, преди да се явите, си представете, че с човека, който ще провежда интервюто ви, сте стари приятели. Втълпете си, че само от вас зависи как ще се развие ситуацията и ако сте спокойни, ще направите по-стабилно впечатление.

8. Избягвайте да казвате или пишете "мисля", "вярвам", "според мен". Щом изказвате някакво мнение, то се подразбира, че сте мислили над него, вярвате в изказването и т.н. Тези паразитни думи издават липса на увереност.

9. Ако извършвате дейност, която по принцип ви изнервя, яжте нещо или дъвчете дъвка. Така заблуждавате определена част от мозъка си, който започва да мисли, че щом се храните, значи всичко е наред.

10. Когато се запознавате с някого, опитайте се да видите и запомните цвета на очите му. Хората харесват онези, които при запознаване упражняват по-продължителен зрителен контакт.

11. Когато група от хора се смеят, отделните членове на тази група инстинктивно поглеждат или се обръщат към нези, които чувстват по-близки или с които искат да се сближат. Обърнете внимание на това и го използвайте в своя полза.

12. Когато разговаряте с някого, погледнете към краката му - ако сочат не към вас, а в друга посока, значи този човек иска разговорът да приключи по-бързо.

13. На първа среща заведете човека на някакво страхотно събитие. Така той ще ви свързва с емоцията, която е изпитал.

14. Когато се движите по маршрути с много хора, насочвайте погледа си натам, накъдето искате да отидете, а не към хората, които ви пречат. Когато тези срещу вас видят накъде сочи погледът ви, инстинктивно ще ви направят път.

15. Емоциите могат да бъдат предизвикани. Ако искате да ви е весело и щастливо, започнете да се усмихвате широко.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ