Промените във Facebook след Нова година - скандални или очаквани?

27.11.2014, 14:00

Ето какво ни готвят Марк Зукърбърг и компания

   
 
Промените във Facebook след Нова година - скандални или очаквани?

Ако имате профил във Facebook, а най-вероятно имате, значи сте получили съобщението, което екипът на Facebook изпрати до всеки един потребител. В него пишеше, че от 1 януари 2015 г. най-голямата и популярна социална мрежа ще въведе нови промени, които ще засегнат абсолютно всички, подвизаващи се там. Според съобщението, екипът е взел под внимание мнението на много потребители и с предстоящите промени ще откликне максимално на потребителските проблеми и желания.

След промените всеки потребител ще може сам да контролира защитата на своя профил, както и рекламите, които се появяват в сайта. А ето и малко по-конкретна информация за част от предстоящите промени във Facebook:

1. Privacy Basics

Тук потребителите ще разберат за ънтагването, махането на приятели и блокирането на потребители.

2. Цялостни подобрения

Facebook ще се свързва повече с дейността на потребителите извън самия сайт, за да може по този начин да даде на всеки конкретен човек по-добро изживяване, отговарящо на желанията и търсенията му. Освен това вече всеки потребител ще може да гледа в реално време къде се намират неговите приятели и да ползва информацията, която те са дали, за всякакви места и дестинации.

Facebook ще улесни и купуването на разни неща през сайта. Екипът работи за оптимизирането на паричните преводи. Според съобщението, общите условия, които никой никога не чете, вече ще са много по-кратки и по-ясни, така че всеки потребител да ги разбере и съзнателно да ги приема, а не да го прави по инерция.

Както вече споменахме, работено е много върху рекламите. Не познаваме човек, който да не им се дразни. След 1 януари 2015 г. всеки потребител ще може сам да решава дали и какво от неговия профил да се използва като информация, помагаща на рекламите.

Най-добрата част идва от факта, че ако например забравите паролата си за Twitter, информацията от Facebook профила ви ще помогне да възстановите липсващите данни.

Като цяло промените, които се готвят от Facebook, изглеждат по-скоро оптимистично. Но само когато бъдат въведени и всеки от нас лично ги види и изпробва, ще можем да кажем дали са сработили или не. Чакането няма да е дълго.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ