Приятелството с бившата може да е признак за психопатия

15.05.2016, 16:00

Учените доказаха!

   
 
Приятелството с бившата може да е признак за психопатия

Психолози от Университета в Оклахома установиха, на базата на 800 двойки, че партньорите, които предлагат на бившите си да останат приятели, са по-склонни към психопатия.

Това означава, че човекът не е способен към емпатия (съчувствие) и влиза в отношение с хората само поради определена причина - манипулира ги.

Затова, ако бившата ви предлага да останете приятели, е много вероятно тя да ви разглежда като ценен източник на ресурс. Психолозите казват още, че приказките, които ви казва - колко ви обича, че сте ѝ още много близки и т.н., най-често са просто начин да ви манипулира.

Психопатите не се разпознават толкова лесно - те могат умело да имитират основното поведение на нормалните хора. Отношенията им с интимните им партньори и приятелите не са дълбоки и винаги са насочени към практичната страна. Всъщност, според психолозите, психопатите са по-талантливи от другите хора и по-често стават успешни в живота. Те са изключително харизматични и необикновено привлекателни. Емоционалната част от отношенията за тях обаче е напълно изключена, колкото и умело да се преструват.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ