Притча за балоните и щастието

30.07.2014, 15:16

Ще ви накара да се замислите

   
 
Притча за балоните и щастието

Група от 50 души поещават семинар. В един момент лекторът спира да говори и решава, че е време за групово занимание. Раздава на всеки гост на семинара по един балон с молба всеки да напише името си с маркер. След като са надписани, всички балони са събрани и са сложени в една стая.

Лекторът моли всички посетители на семинара да отидат в стаята с балоните и за пет минути да намерят онзи, на който е написано тяхното име. Всеки започва да търси балона си, опитвайки се да го намери максимално бързо. Хората започват да се блъскат и да си пречат, да се бутат и да създават абсолютен хаос.

Когато петте минути от условието изтичат, никой не е успял да намери балона със своето име. Лекторът поставя нова задача - всеки да вземе по един балон и да го даде на човека, чието име пише на него. Само за няколко минути всеки човек получава балона, носещ неговото име.

Изводът на лектора: Точно това се случва и с живота ни. Всеки трескаво търси щастието, без да има никаква представа къде е то. Истината е, че щастието ни зависи от това на другите хора. Дайте им вашето щастие и ще получите своето. Това е целта на човешкия живот.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 30.07.2014 | 19:05
1 Определено подтиква към размисъл.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ