Прилики между живота в общежитие и в затвор

01.08.2014, 12:25

Никъде няма свобода

   
 
Прилики между живота в общежитие и в затвор

Ние не сме били в затвора и нямаме намерение да ходим. Макар някои от колежките ни да ни описват като тотални простаци и едва ли не рецидивисти, ние определено не сме "затворнически тип". За сметка на това пък сме айляци с порядъчно количество свободно време и сме гледали доста затворнически филми. Също така сме и големи фенове на Пешо Рънърса от "Шоуто на Слави", така че ни изнася да гледаме на себе си като на почти експерти в тази област. Забравихме да добавим, че обичаме да ни връзват и с белезници (дами, имайте едно на ум). Макар да не сме прекарвали абсолютно никакво време зад решетки, част от нас са живели на общежитие по време на студентските си години и сме прекарали една стабилна част от животите си в тези изолатори. Нямаше как да не забележим някои поразителни прилики между живота на общежитие и този в затвора. Ето ги и тях:

Трябва да се покажете като доминиращ абсолютно веднага

В панделата има едно неписано правило за новобранците: през първия ден или трябва да сриташ нечий задник, или те правят нечия кучка. Ако сте като нас и не искате да си давате дупарата, определено трябва да започнете с шамарите още от първия ден. По този начин ще заявите своето място в затворническата йерархия и ще се разграничите от пу*ьовците, за които сексът в затвор не е мираж още от първия ден. Същото важи и за общежитията. Трябва да заявите територията си още първия ден и да се знае, че моето си е мое, но чуждото може да бъде общо. Не казваме, че трябва да напердашите съквартиранта си още на първия ден. Ние сме нещо като пацифисти и сме против физическата саморазправа, но мисълта ни тук беше, че трябва да покажете на съкилийника си, че тежите на мястото си и няма да му позволите да ви се качи на главата.

Ще използвате различни вещи или услуги вместо валута

Студентите са бедни. Те нямат пари. Дайте да си го кажем направо: делите стая с размери един на два метра с още двама идиоти, защото не можете да си позволите нормална квартира. Ако искате да си купите нещо, ще трябва да намерите алтернативни методи за пазаруване, които не включват пари. В общежитията и затворите това става чрез бартер на различни стоки от бита: прах за пране, остатъци от пица и други храни, домашна ракия или вино, писане на курсови работи, правене на проекти или писане на пищови. В панделата принципът е същият, но услугите са различни и се изразяват в сви*ки, даване на дупе или поръчкови нападения над други неудобни пандизчии.

Ще трябва да криете контрабандата си и ценните си придобивки

Цигари, домашен алкохол, трева и други наркотици, прашките на приятелката ви! Абсолютно всичко, което вкарате в общата обител, трябва да се държи под око и постоянно наблюдение, защото рано или късно ще започне да привлича нежелани погледи и ще се превърне в част от нечий план за добро прекарване. В пандиза схемата е същата: пази всичко, което имаш и отстоявай територията си.

Да имате готин съквартирант е много важно

В затвора най-важното правило е да има кой да ти пази гърба. В повечето случаи това е точно съкилийникът, който винаги е готов да набие лошите заради вас. 24 часа под ключ може да е доста самотен процес и определено е хубаво да има с кого да си говорите и обменяте житейски опит. Най-големият проблем на "общака" е, че не знаете при кого ще попаднете. Да, можете да извадите късмет и да попаднете на много свестни момчета, но може да изтеглите късата клечка и да ви се паднат двама убитаци, които по цял ден бездействат и си чоплят носовете. Най-големият кеф е, когато попаднете на съквартирант, който има същите морални устои като вас (или по-скоро му липсват такива) и заедно можете да вършеете на воля, да чукате красивите комшийки или да тормозите зубърите.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ