Поразителни факти за поразителния филм "Гадни копилета"

30.03.2016, 11:30

Да изучавате филмите на Куентин Тарантино е не само полезно, но и много забавно

   
 
Поразителни факти за поразителния филм "Гадни копилета"

Днес сме ви подготвили няколко малко известни факта за един от най-обсъжданите (да не кажем и най-обсъждания) филми на Тарантино. Когато излиза на бял свят, "Гадни копилета" не само скандализира обществеността, но буквално шашва зрителя с невероятната си фантазия и майсторско заснемане. Ето какво още не знаете. 

ДОБРЕ ЗАБРАВЕНОТО СТАРО

Името "The Inglorious Bastards" всъщност е взето от италианския военен филм от 1978 "Quel maledetto treno blindato", но филмът на Тарантино не е римейк. Това име хрумва на режисьора още по-време на снимките и той не е имал никакви съмнения за него. Друг е бил случаят с под заглавието, което след много чудене става "Веднъж в окупирана Франция" (в стил Спагети-уестърн).

1676012

ПОДХОДЯЩИЯТ

Тарантино изпада в зверско затруднение, когато трябва да намери актьор за ролята на злия нацист. По едно време нещата са толкова зле, че режисьорът е напът да спре снимките на филма. Положението е спасено от Кристоф Валц, когато се явява на кастинга. Той действително говори свободно немски, френски и английски език. Освен тези езици, във филма Валц говори и на италиански.

1676013

РОДОСЛОВИЕ

1676016

Навярно помните как започва филмът - със страшната сцена със злия нацист и криещото се под пода семейство. След касапницата там, оживява само красивата Шушана, чийто образ продължава да се развива по-натам във филма. Образът на бащата на Шушана е изигран от швейцарския актьор Патрик Елиас, който е роднина на знаменитата жертва на нацизма Ане Франк.

1676014

ИСТИНСКО ДУШЕНЕ

Тарантино през цялото време се оплаква, че в киното душенето не е достатъчно реалистично. Затова, когато Кристоф Валц трябва да задуши Даян Крюгер, режисьорът нарежда на актьора да стиска здраво. Валц внимателно отказва и Тарантино му показва как се души "правилно". Действително актрисата губи съзнание, а във филма влиза точно този дубъл, в който Куентин се опитва да убие актрисата.

1676015

"ГОРДОСТТА НА НАЦИЯТА"

1676017

Във филма наблюдаваме нещо много интересно. Пропагандният филм "Гордостта на нацията" всъщност не е сниман от Тарантино, а от режисьора Илай Рот ("Чук, чук", "Хостел" и др.). Рот играе и едно от гадните копилета във филма - Мечока.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ