Покемон, гоу хоум! Как една обикновена игра скара хората и правителството

"Много хора казват, че покемоните са несъществуващ проблем, но несъществуващите проблеми са нашата основна сила." – обявиха от МВР

   
 
Покемон, гоу хоум! Как една обикновена игра скара хората и правителството

Играта "Pokemon Go" промени света. Никоя световна правителствена или неправителствен организация не успя да запази неутралитет.

GreenPace показа официален доклад, в който се обявява против лова на покемони от март до юни, тъй като тогава е размножителният период. БНБ на свой ред свика спешна комисия, която има за цел да измисли стратегия как да обвърже "Лева" с покемоните, тъй като се предвижда те да станат най-устойчивата валута до средата на 2017 година.

1792666

ГЕРБ подготвят законопроект, в който изрично е записано, че всички хванати покемони на територията на Република България трябва да бъдат регистрирани и обложени с ДДС. БСП предлага спешна колективизация на всички покемони, тоест – да се съберат и да се разделят поравно. От "Четири лапи" категорично застанаха против това издевателство, а от "Господари на ефира" изпратиха официално писмо до министерство, в което призовават за спешен закон, в който да се регулират правата на измислените животинки. Земеделските производители от своя страна поискаха да се забранят покемоните, тъй като техните домати изобщо не са по-зле и те също могат да бъдат ловени в рамките на импорто-замяна.

В София вече пуснаха аналог на играта, в който трябва да се ходи по улиците и да се търсят места, на които продават алкохол с 20% по-ниска цена след 11 часа.

1792665

От МВР излязоха с официално становище:

"Много хора казват, че покемоните са несъществуващ проблем, но несъществуващите проблеми са нашата основна сила. Докато хората ходят и търсят покемони, те не гледат телевизия! И как ще разберат, колко магистрали е построил премиерът и колко нови детски градини са отворили врати в София? А особен проблем е, че играта е на английски език, значи играчът трябва да владее чужди езици! Това подкопава самочувствието на човека и така достойнството на нацията спада. Все пак колаборацията ни с Министерството на образованието отне години да направим нацията щастлива и прогресивно затъпяваща."

1792664

Министерство на отбраната също изказа мнение:

"Първоначално ловят покемони, а после какво? Точно така – НЕИЗВЕСТНО! Това застрашава стабилността на страната!"

Предстоящите мерки, следва да бъдат изяснени до месец...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ