Победи мързела веднъж завинаги!

02.02.2017, 13:30

Довери се на нашите безотказни стратегии

   
 
Победи мързела веднъж завинаги!

Зима е, студено е, а на теб не ти се иска изобщо да ставаш от леглото рано сутрин. Еднообразието те е погълнало, налегнал те е адски мързел, а погледнеш ли преспите през прозореца ти се ще да не правиш нищо цял ден. А какво въобще може да се прави на този студ? По-добре  да се наспиш до късно, а след това да си пиеш кафето, докато се излежаваш под топлите завивки цял следобед.

Но за съжаление има куп работа за вършене и график за покриване. И колкото и да те мързи, трябва да се стегнеш и да си покажеш муцуната навън и да си свършиш задачите. С наша помощ това ще стане една идея по-лесно и приятно. Предлагаме ти нашите полезни съвети за победа в битката с великия мързел.

Като за начало, трябва да си дадеш сметка, че мързелът е превзел всекидневието ти и неуспехите и чувството за безполезност те карат да се чувстваш в застой. Ако се изправиш лице в лице с врага, ще го надвиеш много по-лесно.

1851502

Не си поставяй прекалено високи цели, защото на всеки му е ясно, че колкото по-дълъг график си съставим, толкова по-трудно е да го спазим. Реалистично отбележи само най-важните неща, които трябва да свършиш през деня, за да се справиш качествено и навреме.

Много е кофти, когато получиш огромна задача в работата, нали? Започваш да се отчайваш и да се панираш колко е неизпълнима, колко много време ще трябва да ѝ отделиш, колко мнооого те мързи. Важното тук е да си разпределиш работата, като свършиш първо по-лесната част и след това се заловиш с по-сложната. Свършената до момента работа ще те окуражава и това ще те стимулира да я завършиш по-бързо и с повече желание.

1851496

По колко пъти на ден се хващаш, че вече от половин час ровиш зарибено в 9gag, вместо да се захванеш с онази задача, която те чака от няколко дни? Браузването на забавни картинки е приятно и увлекателно занимание, но често не осъзнаваш колко много те увлича и колко време ти изяжда.

1851501

Важно условие в тази битка е да не се страхуваш от грешката или провала. Мнозина оставят зад гърба си куп несвършени задачи именно заради перфекционизма, в който са се вторачили. Не забравяй, че нормалните хора допускат грешки. Важното да извлечеш най-полезното от тях.

Избягвай да прекарваш прекалено дълго време в обкръжение от хора, които те мотаят и ти губят времето. Колкото повече се застояваш, толкова повече ще те мързи след това.

В моменти, в които все пак искаш да се разсееш, можеш да го направиш с сравнително полезно. Почети или пък прави упражнения. Може дори да си направиш кратка екскурзия до желана от дълго време дестинация.

И накрая – не забравяй да вярваш в себе си и да се окуражаваш сам за постиженията. Гордей се със себе си - това е най-важният елемент в битката.

1851503

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ