По какво се различава скъпата минерална вода от евтината?

26.01.2017, 15:00

Минерална, изворна, трапезна... с ракийка

   
 
По какво се различава скъпата минерална вода от евтината?

Няма как да не си се чудил – от къде идва разликата в цените на минералната вода и пряко свързано ли е това с качеството? Истината е, че разлика няма!

Трапезната вода, която според последни изследвания най-подходяща за ежедневен прием, както за възрастни, така и за децата, е идентична с тази, която пиеш от чешмата, но преработена с филтър. Тя е подходяща за ежедневна употреба, но няма чудотворни профилактични свойства.

От друга страна Минералната вода се добива дълбоко от естествени минерални извори – Девин, Горна и Долна Баня, Велинград и Хисар. Водата е изключително богата на редица минерални вещества – натрий, калий, флуор и прочие. Тя е подходяща при специфични заболявания, като остеопороза и проблеми със зъбите, заради наличието на флуор. Прекалено честата ѝ консумация обаче може да насити организма с минерали и да затрудни бъбреците.

Така известната норвежка вода VOSS, например, с нищо особено не се различава от по-бедните си братя – в случая феноменалната цена идва от бранда и да си я снимаш за Instagram.

Та, драги читателю, разлика е в съдържанието на етикета – реално само това има значение при водите.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ