Папа Франциск е голям пич! Даже ще ви го докажем

03.10.2015, 10:52

Важното е какъв човек си

   
 
Папа Франциск е голям пич! Даже ще ви го докажем

Още в началото искаме да уточним, че религията е толкова далеч от нас, колкото Сашка Васева се приближава до идеала ни за жена. Демек МНОГО ДАЛЕЧ! Въпреки това обаче не можем да си затваряме очите и да се правим, че папа Франциск не същестува. Още повече, че той все по-често се държи като доста голям пич. Да, оказва се, че един човек, решил да се посвети на религията, не непременно е луд или ментално заблуден.

Решихме да се поразровим, за да видим дали настоящият папа действително е готин или просто се прави, за да се хареса на колкото се може повече хора. Оказа се, че пичовското му е вродено.

1. Веднъж папа Франциск позволява на момче със синдрома на Даун да седне на неговото място в Папамобила

2. Известна е и историята, която гласи, че папата е отказал да обядва с политици, за да се види с група бездомници.

3. Няколко пъти папата е казвал, че Църквата няма право да се намесва духовно в живота на хората с хомосексуална ориентация. "Ако някой е гей, търси Бог, и върши добрини, кой съм аз да го съдя?", казва Франциск.

4. През март, по време на Святата седмица, папа Франциск посещава затвора Casal del Marmo. По време на службата измива и целува краката на 12 млади престъпници.

5. Докато тече визитата му в Бразилия, папата се среща с местни, борещи се с фермери и собственици на имоти, които искат да завземат земите им. Дори изразява мнение, че Амазонската джунгла трябва да бъде третирана като градина и да бъде защитавана.

6. 44-годишна жена от Аржентина, изнасилена от местен полицай, пише писмо до папа Франциск през 2013 г. То е едно от хилядите, които пристигат при папата. По-късно през годината обаче тя получава лично обаждане от главата на Католическата църква, който я успокоява и ѝ казва, че не е сама.

7. Наскоро бе направено разкритие, че понякога папа Франциск нощем напуска Ватикана, преоблечен като обикновен свещеник, и снове по улиците на Рим, за да храни бездомните.

8. През октомври папа Франциск продава своя Harley-Davidson на търг, а парите дарява за построяване на хостел и кухня за бедни в Рим.

9. През май тази година папа Франциск гласно критикува голбалната финансова система, че тероризира бедните и превръща хората в консуматори. Той вярва, че "парите трябва да служат, не да управляват".

10. Средната сума, която се харчи за дрехите на един кардинал, е 20 000 долара. През 2015 г. папа Франциск порицава този факт и съветва служителите на католическата църква да се обличат по-скромно и да не харчат толкова пари.

11. През 2013 г. Франциск говори против предубеждението на Църквата, че атеистите са лоши хора. Той казва: "Ако атеистите вършат добрини, те са добри хора."

12. От години към Католическата църква летят обвинения за сексуални престъпления с деца. Франциск е първият папа, който предприема реални мерки - въвежда закон във Ватикана, който криминализира сексуалните контакти с деца и създава специална комисия, която да се бори с този сериозен проблем.

13. Преди време папа Франциск шокира религиозния свят, когато заявява, че Църквата страда от нездравословна обсесия относно абортите, гей браковете и контрацептивите. Според него никой не може да спира любовта.

14. Папата вече редовно си прави селфита. Което безспорно е знак за широкоскроеност.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ