Още 15 тонa симпсънови факти за чудо и приказ vol. 2

26.11.2014, 14:16

Шантави анимационни знаеници

   
 
Още 15 тонa симпсънови факти за чудо и приказ vol. 2

Какво да се прави, семейство Симпсън е толкова вълнуващо, че не можем да обхванем интересностите покрай него в един материал затова ви даваме втори! Четете и знайте кое как и защо в "Семейство Симпсън".

1. Семейство Симпсън е било на всички континенти, освен на Антарктида.

2. Едно от условията на Пол и Линда Макартни, за да се съгласят на участие в сериала, е Лиса да стане вегетарианка.

1441921

3. През 2007 г. Мардж се появява на корицата на американския MAXIM, а през 2009 г. краси и американския PLAYBOY.

4. Първият епизод от 6-ти сезон всъщност трябвало да е последен от 5-ти, но заради земетресение, което разрушило студиото, серията не била завършена в срок.

5. Синтезираният компютърен глас на парализирания учен Стивън Хокинг, появяващ се в няколко епизода, е записан от самия учен.

6. Маги говори само в сцените от нечий сън или фантазия.

7. В 10-ти епизод от 4-ти сезон Маги произнася първата си и единствена дума "тате", опровергаваща горния факт. За записа на това важно слово е поканена самата Елизабет Тейлър.

8. В истинския свят човек, заемащ длъжността на Хоумър - инспектор по безопасността на атомните електроцентрали, получава средно по 70 000 долара годишно.

1441923

9. Когато героят на Смитърс се появява за първи път на екран, той е чернокож и със синя коса - резултат от грешка при оцветяването.

10. Изборът каква да бъде встъпителната заставка с дивана зависи от продължителността на епизода. Ако серията е по-къса, се прави по-дълга заставка и обратното.

11. Картата на Спрингфилд, която виси на стената в полицейския участък, е точно копие на картата на средновековен Константинопол.

12. Персонажът на продавача на комикси е инспириран от истинския Мат Грьонинг такъв, за какъвто го мислят околните, както пояснява създателят на "Семейство Симпсън".

1441925

13. За времето, в което съществува сериалът, в него са взели участие над 500 знаменистости, играещи самите себе си или специално измислени за тях персонажи.

14. Върху главата на Барт винаги има точно 9 "стръка".

15. Прототипът на шофьора на училищния автобус Ото е самият Слаш от Guns'n'roses.

1441927

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ