Откриха нов вид алкохол, който не причинява махмурлук

28.09.2016, 19:30

"Алкосинт" може да замести традиционните алкохоли в близкото бъдеще

   
 
Откриха нов вид алкохол, който не причинява махмурлук

Ако обичате удоволствието от това да сте доволно почерпени, но мразите главоболието, гаденето и омразата към себе си, които идват на следващия ден, значи имаме добри новини за вас. Оказва се, че нов вид синтетичен алкохол е на път да остави махмурлука в миналото, съобщава The Independent.

Новата магическа напитка, наречена "алкосинт", ще може да имитира позитивните ефекти от алкохола, но без да причинява махмурлук, твърди нейният откривател професор Дейвид Нът. Той казва, че е патентовал близо 90 различни съединения на "алкосинт", а две от тях вече се тестват за широка употреба. Тези тестове обаче ще отнемат доста време, като прогнозата на Нът е, че до 2050 г. неговото откритие напълно ще е заместило традиционните алкохоли. Според него хората искат по-здравословни напитки и този факт е добре известен на алкохолната индустрия, но тя не иска да се развива в тази насока, защото, може би, няма да печели толкова много пари. 

Специфичната формула на "алкосинт" все още остава мистерия, но професор Нът казва, че той е бил изработен след изследване на ефектите от алкохола върху мозъка. "През последните 30 години науката ни даде много сведения за това как алкохолът въздейства на мозъка. Знаем къде се получават добрите ефекти и как да ги имитираме, а също така и кои области не трябва да засягаме, за да няма лоши ефекти.", обяснява Нът.

Така, добрата новина е, че моментът, когато няма да се притесняваме за махмурлука, ще дойде, но лошата е, че явно ще трябва да го почакаме още 30-тина години. До тогава решението остава едно - Алка Зелцер.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ