Откачени форми на религия...

28.06.2018, 12:00

... които няма да повярваш, че съществуват

   
 
Откачени форми на религия...

ЦЪРКВАТА НА МАРАДОНА

Заради настоящите футболни страсти, започваме именно с Марадона. Чували сме, че футболът е религия и че Марадона е култов, но чак да съществува цял култ около него - не очаквахме! Символът на тази религия е D10S, което е нещо като игра на думи. Ако се загледате, ще видите, че този символ се чете "DIOS", което е испанската дума за бог, но също така съдържа и номера на Марадона. 

2072527

 

РАЕЛИЗЪМ

Това е религия, която се върти около убеждения относно НЛО. Създадена през 1974 г. от бившия френски пилот Клод Ворилон (по-известен като Раел), нейни поддръжници вярват, че учени от друга планета са дошли на Земята преди хиляди години и са създали всички форми на живот, включително човешките същества.

2072522

 

ЦЪРКВАТА НА ВСИЧКИ СВЕТОВЕ

Църквата на всички светове е нео-езическа религия, основана през 1962 г. от Оберон Зел-Рейвънхарт и съпругата му Морнинг Глори Зел-Рейвънхарт. Базирана в Котати, Калифорния, религията се върти около група приятели и любовници, вдъхновени от фиктивни религиозни практики, описани в художествения роман Stranger in a Strange Land от Робърт Хайнлайн.

2072519

 

ЦЪРКВАТА НА ЛЕТЯЩОТО СПАГЕТЕНО ЧУДОВИЩЕ

Религията започва като майтап, по време на който Боби Хендерсън изпраща отворено писмо към училищния съвет на Канзас, в което се изисква теорията за "Летящото спагетено чудовище" да бъде преподавана заедно с теорията за еволюцията. Очевидно, идеята е да се осмеят опитите на поддръжниците на интелигентния дизайн да навлязат в учебната програма по биология. Тази шега днес е законно призната като религия в Холандия и Нова Зеландия.

2072521

 

ДВИЖЕНИЕТО "ПРИНЦ ФИЛИП"

Представляващо една от най-странните религии в света, движението "Принц Филип" е религиозна секта, в която участват племенни хора от тихоокеанската островна държава Вануату. Култът се смята за стартирал някъде през 1974 г., когато принц Филип и кралица Елизабет II посещават страната. Оттогава селяните започват да украсяват своите светини с рамкирани портрети на принц Филип.

2072520

 

АГОРИ

Хиндуистки култ, за който се смята, че се е отделил от традиционната религия някъде през 14 век. Голяма част от православните хиндуисти се страхуват от агорисите заради техните ужасяващи ритуали. Какъв тип ритуали, ще попитате вие? Ами, тези хора живеят сред гробища и ядат човешка плът. Също така те пият от човешки черепи, дъвчат главите на живи животни и медитират върху трупове в търсене на духовно просветление.

2072518

 

ДЖЕДАИЗЪМ (или ДЖЕДАЙСТВО, или ЦЪРКВА НА ДЖЕДАИТЕ)

Религиозно движение, сформирано от хиляди фенове на "Междузвездни войни" по целия свят, Църквата на Джедаите е нова религия, която се върти... е, какво друго освен около измислените учения на джедаите. Поддръжниците й, кои на шега, кои не, вярват, че Силата е всъщност съвсем истинска. През 2013 г. джедайството всъщност се превръща в седмата по големина религия във Великобритания с невероятните 175 000 последователи.

2072526

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ