Няма да се налага вече да докосвате сурови пилета

18.04.2018, 12:00

Нови опаковки за суровото месо

   
 
Няма да се налага вече да докосвате сурови пилета

Много от потребтелите в Обединеното кралство след роучване споделили, че се страхуват да докосват суровата плът на месоо, което купуват в магазина. Особено много от това се притесняват маладите хора.

Обединеното кралство решиха да въведат нови опаковки, за да не се налага потребителите да се изправят пред изпитанието да се докосват сурова плът. Докладът на Mintel установи, че около 37% от младие (родените след 1980 г.) се отварщават от мисълта за боравене със сурово месо. Междувременно само една четвърт от възрастните потребители се имат подобни притеснения.

Но това ще се промени - в известен смисъл - с въвеждането на Sainsbury за "без докосване" опаковки за всички продукти. Катрин Хол, мениджър за разработване на продукти за месо, риба и домашни птици в търговеца на дребно, каза пред Sunday Times : "Клиентите, особено младите, се страхуват да докосват суровото месо. "Тези торбички позволяват на хората, особено на тези, които не разполагат с много време, просто да" разкъсат опаковката и пуснат"месото директно в тигана, без да го докосват.

Рут Масон, главен съветник по хранителната верига в Националния съюз на земеделските производители, обаче заяви: "Смятаме, че е обезпокоително, че купувачите са толкова отблъснати от храната си, че имат тези притеснения.'' Хол обясни, че младите хора са склонни да се хранят повече и по този начин не се използват толкова за приготвяне на храна вкъщи.

Освен това безпокойството вероятно е следствие от по-доброто образование за рисковете от сурова консумация, като например замърсяването на бактерии като кампилобактер, което може да причини сериозно хранително отравяне. Тя дори каза, че някои хора са толкова обезпокоени от микробите по месото, че преди да го готвят, са напръскват изцяло пилешките гърди с антибактериален спрей.

2050607

Разбира се, това е прекалено, но фактът остава: суровото месо (особено пилето) е покрито с микроби, някои от които могат да причи

нят сериозна вреда на хората, ако не мият добре ръцете след това, така че може би това е … хубаво нещо? Така че може би насърчаването на хората да не докосват суровото месо ще предотврати разпространението на лесно предотвратими болести.

Специалните пакети ще бъдат налични в магазините на Sainsbury на 3 май.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ