Няколко нещa, които трябва да спреш да публикуваш в социалните мрежи

14.09.2017, 15:00

Незабавно!

   
 
Няколко нещa, които трябва да спреш да публикуваш в социалните мрежи

В последно време социалните мрежи са се превърнали в дневници, в които споделяме всяка наша подробност за живота си. Само дето не осъзнаваме, че тези дневници не са нито тайни, нито лични и всеки свободно става свидетел на това, което правим. Дори вече не е безопасно да те тагнат на снимка с много хора, защото не се знае кой психопат ще те види и ще започне да проучва къде учиш, къде ходиш и къде работиш.

Ето какво да не публикувате за своята собствена безопасност!

Спри да споделяш къде се намираш в момента. В повечето случаи тази информация се показва автоматично, но това може лесно да се предотврати като изключиш опцията location/местоположение.

1976583

Не давай телефонния си номер докато не се увериш, че той няма да е видим в профила ти.

1976582

Датата на раждане и адреса ти никога не бива да стават публично достояние, защото в комбинация с името ти, тези елементи могат лесно да се превърнат в инструмент за източване на банкови сметки.

Също така, не публикувайте снимки на самолетни билети, лични карти и каквито и да е документи, съдържащи лична информация.

Недейте много, много да информирате останалите потребители за бъдещите си планове за пътуване или посещаване на различни събития. Крадците само дебнат кога няма да сте си вкъщи…

1976577

Никога не качвай снимка, на която показваш как играеш видеоигри или се занимаваш с други странични дейности по време на работа. Нали знаеш, че шефът ти вероятно също използва Facebook. Поради същата причина недей да публикуваш пияни снимки от купони.

Спри да добавяш стотици непознати хора в приятели. Напълно излишно е да се правиш на популярен, пък и за какво ти е тези непознати да имат достъп до личната ти информация.

1976578

Снимките на детето ти са абсолютно забранени за социалните мрежи. Дори не си и помисляй да му правиш профил. Как би се почувствало то, след като порасне и ги види? Ами ще се засрами. Пък и отвсякъде дебнат недоброжелатели, за които детето ти е лесна плячка.

1976579

Недейте и да публикувате идиотски снимки на ваши приятели. Не знаете в какви излагащи ситуации можете да ги поставите в определения момент. Само те имат право да публикуват свои собствени снимки, независимо дали са забавни или не.

Дори и да сте много сантиментални, по-добре изтрийте снимките с бившите си гаджета. Може пък настоящият ви партньор да се подразни или да се усъмни в чувствата ви при наличието на подобни снимки.

 

Ако искате информацията, която публикувате да достига само до приятелския ви кръг определете това в опциите преди да публикувате. Така няма никой непознат да ви шпионира тайно без дори да предполагате.

1976580

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ