Новости от света на високите (примерно: два метра и половина) технологии

11.10.2016, 16:30

Какво измислиха Google, Apple, ЦИК и каква машина започва работа в УМБАЛСМ Пирогов

   
 
Новости от света на високите (примерно: два метра и половина) технологии

Само 10% от производителите на нови технологии през изминалата година, са били достатъчно сигурни в своя успех. Един от тях е Samsung, но както стана вече ясно – новият им телефон се взривява докато се зарежда.

Започваме директно към новините:

Apple обяви, че започва да си сътрудничи със службите по изпълнение на съдебните наказания. Ще се въведе поетапно програмиране на електронните гривни, монтирани на хора, които са под домашен арест. Новите гривни ще поддържат iTunes игри, които ще разнообразяват живота на осъдените.

Samsung пусна в продажба "умна тоалетна". Тя беше анонсирана от медиите като "Убиецът на iPhone".

Централната избирателна комисия поръча специално мобилно приложение, което ще улесни гласуване при предстоящите президентски избори. Сега вече не се нуждаете от бюлетина. Всичко, което трябва да направите – сваляте приложението, попълвате личните данни и пускате своя смартфон в избирателната урна.

Google започва да въвежда бързи клавиши и премахва бутона "Чувствам се късметлия". Новите два избора ще са съответно: "Къде по дяволите се записа това?" и "Как по дяволите се сваля това?".

1788612

В УМБАЛСМ Пирогов започва работа нов иновативен робот, който е в състояние да направи революция в съвременната хирургия. Той ще стои пред операционните зали и няма да допуска лекарите употребили алкохол.

Министерството на вътрешните работи анонсира пускането на нови вендинг машини, които трябва до няколко години да заменят отдел "Пътна полиция". Те ще бъдат поставяни на възлови места и ще пропускат колите само след покупка на кафе или чай. "Това ще бъде добре прието от гражданите, защото за разлика от сегашното състояние – шофьорите ще бъдат почерпвани. Макар и след символично заплащане." – откри проекта, някакъв човек, който много прилича на министъра.

1241391

БАН създаде прототип на първия български смартфон. Той е в състояние да се изгуби навсякъде, умее да псува на поне 8 езика и (това с което професор Гончев е най-горд) е абсолютно иновативен. За разлика от разлигавените чуждестранни версии, българският смартфон разполага с копчета, вибрация, 65 хиляди цвята и полифонични мелодии.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ