Новини от БАН! Какво изобретяват учените

Защото новини липсват, ние си ги измислихме

   
 
Новини от БАН! Какво изобретяват учените

Независимо от неглижирането на държавата към институтите на Българската академия на науките, там все пак се случва нещо. Също така ние знаем, че на институтите им се дават пари, печелят се и проекти, ама малко сме озадачени, че нищо не се чува за тях. Някак си е малко тъпо името на БАН да се споменава само в синоптичната прогноза при условие, че там има хора на заплати от 20 и повече години, а никой не ги е виждал. И защото от БАН няма скорошни особено популярни иновации, ние си представихме как биха звучали те.

Учени от институтите по Нанонауки, нови материали и технологии изобретиха нов вид полимерен стиропор, който по вкус и мирис изпреварва традиционния български кашкавал и сирене.

Учени от Института по системно инженерство и роботика след дълги години борба с институциите патентоваха пълния наръчник за употреба на миксера.

Млади български програмисти първи в света заразиха компютър с хламидии.

Според учените от Кирило-методиевски научен център, Кирил и Методий са двама братя византийци, родени в Солун през 9-и век, които развиват мисионерска дейност като проповедници на християнството сред различни народи. Това обаче все още не може да се каже със сигурност и така от 1980-а година.

Учените от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория и техните колеги от Института за космически изследвания и технологии колективно решиха да се преквалифицират в астролози и да списват хороскопи за местните вестници и списания. Алена не е доволна.

Институтът за изследване на населението и човека стигна до революционно заключение - за последните 15 години населението в София рязко е нараснало, а селата са се обезлюдили.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ