Никога не дръжте тези храни в хладилника

23.05.2016, 10:35

Ето какви са причините

   
 
Никога не дръжте тези храни в хладилника

Знаете ли, че голяма част от съдържанието на хладилника ви изобщо не трябва да е вътре? Оказва се, че някои продукти, които винаги прибираме на хладно, изобщо не са предназначени да стоят на ниски температури, да не говорим, че им е по-добре да са на стайни. Ето ви няколко примера:

1. Соев сос

1711414

Той е ферментирал, което означава, че съставът му позволява да стои на стайна температура, без да има опасност да се развали.

2. Кисели краставички

1711403

Не е необходимо да държите неотворен буркан с кисели краставички в хладилника, защото нищо няма да му стане, ако е отвън.

3. Цял пъпеш

1711406

Както портокалите, лимоните и лаймовете, пъпешите, ако са цели, не изискват да бъдат съхранявани в хладилника.

4. Чушки

1711408

Най-доброто качество на чушките е сочната им хрупкавост. Ако ги държите в хладилника, ще омекнат.

5. Картофи, лук и чесън

Лукът и чесънът омекват в хладилника, а картофите се скапват по-бързо.

6. Хляб

1711410

В хладилника изсъхва и се втвърдява.

7. Кафе

1711416

Охладеното кафе става безвкусно, така че трябва да го държите на стайна температура.

8. Торта

1711412

По-добре да държите тортата на стайна температура с похлупак, отколкото да я заврете в хладилника, където ще се изсуши и ще се втвърди.

9. Банани

1711411

Ако искате бананите да станат кафяви по-бързо, сложете ги в хладилника.

10. Лют сос

1711407

Ключът към силата на лютивия сос е киселинността му, която намалява, когато е поставен на ниски температури.

11. Мармалад

1711413

Мармаладите, конфитюрите и сладката са създадени, за да издържат дълго време, така че не е необходимо да ги държите на друго място, освен на някой удобен рафт.

12. Домати

1711405

Ако стоят в хладилника, доматите загубват вкусовите си качества.

13. Мед

1711415

Ниските температури водят до захаросване на меда. На стайна температура медът остава по-сладък.

14. Цитрусови плодове

1711409

Твърдата кожа на цитрусовите плодове им позволява да издържат дълго време на стайна температура.

15. Ябълки, круши, праскови, нектарини, череши, сливи

Изброените плодове се чувстват чудесно извън хладилника, така че просто не им го причинявайте.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ