Не искате да ви хванат с марихуана в тези държави

30.08.2016, 09:00

Ето къде въздържанието е особено полезно

   
 
Не искате да ви хванат с марихуана в тези държави

Светът прогресира по отношение на най-разпространения лек наркотик и в много държави личната употреба на марихуана е легална (или поне не води до сериозни законови последствия). България все още не е една от тях (и едва ли скоро ще стане), но пак е в пъти по-либерална, отколкото държавите, които ще изброим след малко. Там продължава да има драконовски мерки в това отношение и ако някога имате шанса да ги посетите, със сигурност не искате да бъдете хванати с джойнт в ръка. Ето кои са те:

Индонезия
Състояща се от хиляди тропически острови, предлагащи спиращи дъха гледки, Индонезия изглежда като перфектно място за качване в облаците (ха!). За съжаление ако бъдете хванати с каквото и да било количество трева там, ви грози минимум 4 години затвор. Допълнително, ако ви хванат да внасяте марихуана в страната, то присъдата е между 5 и 15 години. Със сигурност това е нещо, което може да развали всяка ваканция.

Южна Корея
В Южна Корея всяко количество трева е нелегално, а най-лошото е, че можете да бъдете съдени дори и ако вече сте изпушили всичко. Полицията често проверява нощни клубове и прави тестове на място. Ако тестът е положителен, ви очакват до 5 години затвор. Марихуаната е абсолютно табу там и дори малък разговор по темата с местен жител може да доведе до позвъняване в полицията и сериозни проблеми.

Иран
В Иран наркотрафиканти се екзекутират почти всеки ден. Повече от 10 хиляди души (използващи и разпространяващи) са били осъдени на смърт в последните две десетилетия. Ако бъдете хванати дори с 1 марихуанена цигара, ви очакват до 70 удара с камшик. Това определено е страна, където не искате да се докосвате до трева.

Обединени Арабски Емирства
Ако бъдете хванати с каквото и да е количество трева, ви очакват минимум 4 години затвор. В това отношение ОАЕ има едни от най-строгите закони в света. Подомно на Южна Корея, там полицията също може да ви направи тест по всяко време и положителен резултат води право в затвора.

Саудитска Арабия
Още една от най-строгите държави в това отношение. Наказанието за употребявалите марихуана е бой с пръчка на обществено място, а за трафикантите - обезглавяване. Като цяло Саудитска Арабия не е сред най-привлекателните (и безопасни) туристически дестинации, но ако някога ви предстои пътуване до там - забравете за тревата!

Япония
Япония предлага купища екзотични и интересни неща на туристите си, но със сигурност не си поплюва когато става въпрос за марихуана. Всякаква употреба на наркотици е табу в тази страна и самото население не я толерира. Ако бъдете хванати с трева, ви очакват поне 5 години затвор, изпълнени с непрекъснат физически труд.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ