Най-странните предмети, предприели космическо пътешествие 7

30.10.2014, 18:28

Хамбургерът-космонавт и други чудатости...

   
 
Най-странните предмети, предприели космическо пътешествие

Откакто е даден стартът за усвояване на космическото пространство, в него са изпращани какви ли не предмети. И докато в началото това са били малки паметни "сувенири", то днес около земната орбита витаят тонове космически боклук и някои поразително странни предмети, за част от които ще ви разкажем след (както е казал Гагарин преди първия му полет): 3... 2... 1... "Поехали.."

 

 

Хамбургерът-космонавт

През 2012 г. благодарение усилията на няколко студента от Харвард, един престарял хабургер успява да запише името си в кулинарната история, превръщайки се в първия сандвич със самостоятелен полет в Космоса. Спаружената закуска успява да се издигне на 30 000 метра над земята и успешно се приземява върху високо дърво на 210 км. от мястото на излитането.

 

 

Радиоуправляемият самолет

Любителят на радиоуправляемите модели Дейвид Виндестол от Швеция изпраща на 30 500 метра над земята своето самолетче, след което с немалко усилия успява да си го приземи близо до стартовата площадка.

 

 

Роботът-играчка

През 2010 г. великобританецът Джеймс Троши решава да заснеме земята отвисоко и за тази цел изпраща на мисия в Космоса своя робот-играчка, който достига завидните 29 000 км. височина. Заснетото видео явно впечатлява музикантите от групата Lucky Elephant, защото кадри от него се появяват в клипа им "Edgar".

 

 

Космическото кресло

В Toshiba явно работят много болни мозъци, защото, за да промотират нов модел плоскоекранни телевизори, с помощта на JP Aerospase пращат на мисия в Космоса... кресло. Междузвездната мебел успява да се изкачи на 30 00 метра височина, след което балонът с хелий се пука и нещастното столче се разпада. Камерата обаче оцелява и благополучно се приземява с парашут на земята...

 

 

Lego Гагарин

Първият LEGO човек в Космоса се издига на 27 500 метра над земята, благодарение на усилията на двамата приятели Джон Чипиндел (като Чип и Дейл?) и Иън Кънингам. Техният космонавт полита с балон, пълен с хелий, и гордо развява канадския флаг в околоземна орбита.

 

 

Полетът на бирата

Че бирата е космическа сила ни е ясно на всички, но за да потвърдят галактическото ѝ величие Рик Том и Дани Бърнс решават да изпратят едно кенче в Космоса... За целта те се снабдяват с малка хладилна кутия, GPS модул и камера. С помощта на пенопласт, кутията е залепена здраво и изпратена в космическото пространство като помощ за странстващите космонавти. Конструкцията се издига до 27 500 метра.

 

 

Бекон от Космоса

През 2013 г. група приятели решават да си приготвят космически бекон и за целта конструират космическия кораб "Pigasus", който има важната задача да изведе в стратосферата парче бекон, след което да го върне обратно за действието, наречено изяждане. Парчето месо достига 30 000 метра преди да достигне дълбините на човешкия стомах.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ