Най-странните предмети, откривани от ветеринари в телата на животни

20.09.2014, 11:02

Лакомници на рентген

   
 
Най-странните предмети, откривани от ветеринари в телата на животни

В интернет или по-точно в специализиран сайт за ветеринарни лекари специалистите обичат да споделят странни случки с животинки, които са се превърнали в предизвикателство за професията им. Предлагаме ви сега да видите няколко истории, въртящи се около най-странните предмети, откривани, а след това и изваждани от стомасите на домашни любимци.

Жабокът Кърмит

1392873

Собственикът на жабока забелязва, че животното яде от каменните украшения в аквариума и по-късно радиографът потвърждава думите му. Повече от 30 малки камъчета са извадени по операционен път, а жабката се възстановява напълно. Собственикът си взима поука и премахва потенциално опасните камъни.

Липсващият шиш

1392875

Марли, кастриран пойнтер, винаги е бил палавник. Собственикът му го води при ветеринаря, изказвайки опасенията си, че кучето му май е изяло метален шиш. Стигадо това заключение, след като приготвя два шиша с месо и зеленчуци, оставя ги "само за миг" на плота, а когато се връща, шишовете липсват, а заедно с тях го няма и Марли. Открива го под леглото заедно с единия шиш до него. Въпреки че смята, че е невъзможно кучето му да изяде подобно нещо, решава да го заведе на ветеринар. Рентгенът показва очевидното - шишът е изяден. След дълга, но успешна операция, кучето е добре. Шишът също.

Немският дог, изял 43 чорапа и половина

1392881

3-годишен мъжки немски дог започва да повръща и да трепери цял ден. Снимките на стомаха му показват голяма топка от непознат материал. По време на операцията се установява, че кучето е изяло 43 чорапа и половина. След един ден гладникът е пуснат да се прибере, а чорапите са скрити.

1392884

1392871

Странният случай с Дракон

1392883

Жена и малката ѝ внучка водят представител на брадатите агами на име Дракон. Оплакванията са, че не се храни. Ветеринарите го пускат на рентген и забелязват предмет, силно наподобяащ банан. Момиченцето възкликва: "Ето го банана на Барби!". Оказва се, че момиченцето редовно взима Дракон и заедно си играят в къщичката на любимата ѝ кукла.

1392885

1392878

Закачен

1392882

Една съботна вечер в американска ветеринарна клиника водят 7-месечното куче Елвис, което е от смесена порода. Семейството се връща от риболов, но преди това минава през клиниката, защото Елвис не е издържал на изкушението и е хапнал едната кука заедно със стръвта на нея. Куката е успяла да перфорира стомаха на кучето, но навременната операция и последвалото лечение спасяват животното и то се възстановява напълно.

Изяденият човек

1392872

5-месечно мъжко коте е заведено на ветеринар, защото не се храни и само повръща. На рентгена собственикът разпознава играчката на детето си. Въпреки сложната операция обаче, всичко завършва щастливо и за фигурката, и за котето.

Това крушка ли е?

1392876

Коуди, 10-месечен голдън ретривър, повръща в продължение на два дни, преди да бъде заведен на ветеринар. След интравенозно вливане, крушката успешно излиза по естествен начин и кучето се оправя.

Гуменото пате

1392874

Клиентка, чието куче се казва Бау, отива в клиника с опасение, че животното е изяло гумено пате. 3-годишният ѝ син не може да намери патето, така че цялото семейство смята, че е в стомаха на кучето. Радиографът обаче показва пет патета. Оказва се, че всеки път, когато гуменото пате изчезне, майката купува ново. След време и то изчезва. Ветеринарите изваждат патетата, заедно с гума от камионче и неидентифицирана част от друга играчка.

1392880

Игленик

1392879

Йода - 9-годишно чихуахуа, започва да изпитва затруднения при ходене. Рентгенът показва девет игли. Хирурзите вадят иглите от почти цялото тяло на кучето. То се оправя напълно.

Куче-касичка

1392886

Двегодишната мопска Стела повръща 40 пъти за една нощ. Ветеринарите откриват в стомаха ѝ 104 пенита.

Стомашно джобно ножче

1392877

Лабрадорката Луси изяжда джобно ножче от нощното шкафче.

Източник: VeterinaryPracticeNews

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ