Най-странните градове на света

02.08.2017, 14:00

София не е един от тях!

   
 
Най-странните градове на света

Всеки град на Земята е уникален, но някои места са толкова необичайни, че е трудно да се повярва, че наистина съществуват.

Град, в който нямаш право да умреш

1954953

Град Лонгийър, Свалбард, е едно от най-северните селища в света и място, където официално не можеш да умреш. В града има гробище, но не е използвано от 70 години.

Причината за това е мразовит климат, който предотвратява разлагането на мъртвите тела и ги прави привлекателен обект за дивите животни. Хората, които вероятно ще умрат скоро, се транспортират до континентална Норвегия със самолет.

Адският град

1954954

Щата Мичиган, САЩ, е място, където можете да намерите Ад. Произходът на името не е ясен, но жителите на града са щастливи да поддържат своя адски образ.

Туристите нетърпеливо си правят снимки с табелата "Добре дошли в Ада", а местният магазин за сувенири продава гаранционни документи за 1 кв. инч от земя в "Ада” за 6,66 долара.

Китайско австрийско село

1954955

Китайците са известни с това, че правят всевъзможни реплики на всичко в света - включително на цели градове. За да имат шанс да пътуват, без да напускат страната, те решават да възстановят австрийското село Халщат.

Първо е построена църквата, следвана от улици, които изглеждат точно като оригиналните. Между другото, недвижимите имоти в китайския Халщат са по-скъпи, отколкото в австрийския.

Последният свободен град

1954957

Слаб сити е град в Калифорния, населен предимно с бездомници, пенсионери и хора, които нямат къде да отидат.

Заселниците тук живеят в ремаркета и импровизирани бараки без течаща вода, електричество или адреси. Обществените услуги също отсъстват, както и данъците и наемите. Всичко това звучи като крайно неприемливо, но много от посетителите на града казват, че всъщност е много приятно място. Слабърите наричат града си "последният свободен град в Америка".

Синият град

1954958

Стените, вратите и дори стълбите на невероятно красивия град Eл Аайун  в Мароко са в различни нюанси на синьото.

Една от теориите е, че те са били боядисани от евреи, които са живели тук, тъй като синьото е свещен цвят за тях. Сега евреите отдавна са изчезнали, но традицията остава.

Град в открито море

1954956

Нефт Даслари е индустриален град в Азербайджан. Намира се на метални платформи в открито море, над петролно поле.

Градът няма жители. Около 2 000 души идват да работят тук на смени за по няколко месеца.

Град, в който броят на мъртвите е по-голям, отколкото на живите

1954959

Град Колма, Калифорния, е дом на 17 гробища. Нахиляда мъртви се пада един жив!

Това се случва, защото властите решават да преместят всички гробища от близкия Сан Франциско.

Първоначално населението на града се състои само от гробари, цветари и мемориални дейци, но през 80-те години на миналия век започват да се заселват и хора с други професии. Мотото на града днес е "Страхотно е да бъдеш жив в Колма!"

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ