Най-смъртоносното оръжие в ръцете на човечеството

08.05.2018, 18:00

Може би си мислите, че е ядрената бомба?

   
 
Най-смъртоносното оръжие в ръцете на човечеството

Може би главата ви вече пресмята: дали е сариновият газ, дали са ядрените бомби, дали е "Агент Ориндж"? Макар и да сте прави, предположенията ви няма да изчерпят цялата истина. Проблемът не е в това, че съществуват редица опасни оръжия. Проблемът е, че съществуват средства, които карат хората да ги използват един срещу друг. Тези средства попадат под общото наименование - пропаганда.

2057084

Пропагандата е информация, която се използва за манипулиране на хората, така че да бъдат убедени в определена гледна точка и кауза. Примерите за пропаганда могат да бъдат проследени из цялата човешка история, когато група хора са насърчавали народа да вярва в неща, доказани в последствие като деструктивни не само за враговете им, но и за тях самите.

2057085

Пропагандата обуславя голяма част от причините зад зверствата на комунизма и нацизма. Като такава, тя е едно от най-опасните изобретения на всички времена: именно защото може да убеди хората да правят неща, които никога не биха направили в нормални условия. Северна Корея днес е чудесен пример за ефективността на това оръжие. Днес голяма част от нейното население, например, буквално вярва, че Ким Чен Ун притежава супер сили

2057083

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ