Най-мързеливите хора на планетата

30.06.2016, 17:01

Ние сме направо работяги спрямо тях

   
 
Най-мързеливите хора на планетата

Красотата ще спаси света, а мързелът ще го унищожи. Това е нашето заключение, базирано на дългогодишни наблюдения и експериментиране. Или с други думи - поживяхме и видяхме. И си мислехме, че сме най-мързеливите същества, но се оказа, че не сме. Имало и по-зле от нас. И вас. Вижте.

Алберто Муралия

1738466

Това е италиански полицай от Сан Ремо, който през 2015 г. си създава проблеми, тъй като камери го заснемат как слиза по гащи до участъка, чекира си картата за достъп и се връща да си доспи. Оказва се, че участъкът е в същата сграда, в която Муралия живее и така той залъгва системата, че е отишъл на работа. Други дни пък му е още по-мързеливо и праща жена си или дъщеря си да го чекнат с картата.

Хоакин Гарсия

Испанският инженер Хоакин Гарсия е назначен да контролира строежа на фабрика за водно филтриране. Общината мисли, че той се отчита пред фирмата, която строи, а фирмата си мисли, че той се отчита пред общината. Гарсия осъзнава, че никой няма да го следи, така че решава изобщо да не се занимава. Шест години не работи, а някои от колегите му си мислят, че е умрял. А той не е и дори си прибира чековете.

Алън Кеньон

1738465

Обединеното Кралство е известно със социалната си система, която позволява на хората да стоят страшно дълго време без работа и да получават помощи. Но малцина се възползват от това по начина, по който го прави Алън Кеньон, който 35 години взима помощи, преди да достигне пенсионна възраст и да започне да взима пенсия. Изчислено е, че общо е получил около 200 000 долара от държавата.

Пол Рейлтън

1738467

През 2012 г. това момче се прочу, защото беше заснето как разхожда кучето си, шофирайки. През декември Рейлтън излиза навън, качва се в колата, оставят кучето извън автомобила и карайки и държейки каишката, го разхожда. Колоездач го вижда и се обажда на полицията, в следствие на което мързеливият Пол остава без книжка за шест месеца.

Рей Брент Марш

1738464

Той работи в крематориум, но вместо да изгаря телата, както би трябвало да прави, той ги хвърля в задния си двор в продължение на шест години. През 2002 г., след като съседското куче носи вкъщи човешка кост, полицаите влизат в имота и откриват своеобразното гробище. Според Рей Брент Марш, пещта се развалила и той просто нямал друг избор освен да хвърля телата в двора.

Ченхуан Хуан

След като напуска училище, за да започне работа каро бръснар, Ченхуан осъзнава, че не е роден за работа и спира. Родители му обаче не са доволни от така стеклата се ситуация и на 29-годишна възраст го изхвърлят от тях. Той е толкова обиден от това, че съди родителите си с искане да продължат да го издържат.

Сюзън Мур

1738468

Отново пример за британската социална система. Сюзън Мур напуска училище през 1988 г., взима си документ за помощи докато си намери работа, но така и не си търси. 16 години тя отбива всяко предложение с убедителни доводи.

А. К. Верма

1738469

По принцип, когато не работиш, не получаваш и пари. Освен ако не се казваш А. К. Верма. Той работи като главен инженер в Централната община, но един ден осъзнава, че не му се прави повече това. Отначало започва да отсъства, защото твърди, че е болен, а после изобщо спира да идва на работа.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ