Най-добрите реклами на Coca-Cola по повод една специална 100-годишнина 13

24.04.2015, 14:00

Когато една бутилка се превърне в емблема

   
 
Най-добрите реклами на Coca-Cola по повод една специална 100-годишнина

Знаете ли, че през 2015 г. контурната бутилка на Coca-Cola навършва 100 години? Не ѝ личат, нали? Да, 100-годишнината е факт, както е факт и мащабната кампания "Целувка щастие", част от която са и 10-те изключително симпатични алуминиеви мини-бутили Coca-Cola. Чрез тях от компанията искат да припомнят времето отпреди век. Всяка една от тези бутилчици символизира десетилетие от 1910 г. до 2010 г. Специфичното е, че дизайнът на бутилките е съобразен с историята на газираната напитка и най-отличителните символи в нейното развитие за съответния период.

"Целувка щастие" реално е хитър синоним на самия акт на отпиване от бутилката. Всъщност, всеки път, когато пием от бутилка, ние целуваме нея и съдържанието ѝ. Направо сме в шок как не сме се сетили досега. Сетихме се за друго обаче - безспорно оригиналните реклами, които неизменно съпътстват продукта на Coca-Cola. Тъй като имаме важен повод, а и ни се иска да се върнем малко назад, решихме да ви припомним някои от най-готините реклами на може би най-популярната газирана напитка в света.

Започваме с реклама, която ни напомня на нещо средно между филмите "Чарли и шоколадовата фабрика" и "Алиса в страната на чудесата". Или с други думи - приказка.

Едни от най-идейните рекламни клипове на Coca-Cola са по време на големи футболни форуми. На тези двете се смеем с глас!

Решихме в списъка да сложим и клип, озвучен на български език. Това е едно минималистично видео, което след това вдъхнови много рекламисти.

Разбира се, няма как да минем и без белите мечки, които вече са се превърнали в емблема на въпросната напитка. Това е една от най-популярните реклами с полярното животно.

Обичаме, когато едно рекламно видео не просто показва продукта, но успява и да ни разсмее. Този клип от Аржентина го прави брилянтно.

Това е една от рекламите на Coca-Cola за Супербоул през 2010 г. Оригинална и забавна.

Тази реклама е създадена съвместно с рекламния отдел на филма "007 координати: Скайфол" и искрено ни кефи. След нея прилагаме и видеото "зад кулисите", от което разбираме, че има и участници, които все пак не са успели да се справят с предизвикателството.

Признаваме - тази я гледахме за първи път сега, но определено ни впечатли.

Да се върнем и малко назад във времето. Предлагаме ви едно видео от 50-те години, в което се обяснява как трябва да спрем и да се освежим с Coca-Cola.

За следващото видео имаме само едно нещо да кажем: Майкъл Джордан е велик!

Последното видео ни показва младия Мат Лебланк, който се поти усилено. Признайте, че и вие виждате само и единствено Джоуи от "Приятели"!

За финал се връщаме към най-актуалното - колекцията от мини алуминиеви бутилчици, с които от Coca-Cola искат да ни припомнят миналото по случай 100-годишнината на емблематичната бутилка. Предлагаме ви да ги видите отблизо.

1497827

1497838

1497826

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ