Най-гадните неща, които супергероите са правили

01.08.2014, 13:54

Човешкото в тях надделява понякога

   
 
Най-гадните неща, които супергероите са правили

Всички сме израснали с впечатлението, че супергероите са личности, които служат като пример за подражание на всички хора по света. Те са млади, умни, красиви и добри. А дали всъщност са чак толкова добри? Оказва се, че не съвсем. Някои от тях дори са вършили доста неморални неща. Вижте какви.

Батман е убиец

Дори хората, които не са чак толкова запознати с персонажа на Батман, знаят две неща от неговата концепция: той не използва огнестрелни оръжия и не убива. По-запалените фенове обаче са наясно, че това не е напълно вярно. През първите две години от излизането на комикса Човека-прилеп не само че си изработва собствен пистолет, но и убива злодеите по разнообразни начини, като на всичкото отгоре злорадства след това. В първия комикс от поредицата Батман блъсва злодея в контейнер с киселина с думите "Това заслужават всички като теб". По-късно обаче авторите разумно решават Батман да не убива, за да може оживелите злодеи да се завръщат отново и отново.

Супермен е порно актьор

В един от 80-арските броеве на "Човек от стомана" Супермен и супергероинята Голямата Барда са хипнотизирани и попадат под контрола на злия гений Слийз. Той командва двамата най-силни герои в света и най-пъкленото нещо, което измисля, е да ги накара... да заснемат порно филм! Креватните изпълнения на двамата не са показани, но в края на комикса Слийз дава касетата на съпруга на Голямата Барда, който е меко казано шокиран.

Зеления фенер е масов убиец

Пръстените на "Зелените фенери" сякаш са малко недоизмислени. От една страна те са най-силното оръжие във Вселената. От друга се зареждат от човешката воля, която обаче би могла да бъде отслабена или покварена. В "Смъртта на Супермен" Хал Джордан (Зеленият фенер) става свидетел на унищожението на родния си град и всички свои близки. Отчаян и ядосан от това, че не е успял да ги спаси, той се опитва да вземе колкото се може повече сила, за да построи наново града. В стрмежа си да направи това убива повечето от Пазителите на Галактиката, включително и няколко други Зелени фенери. В крайна сметка обаче Хал изкупва вината си, спасявайки света от голяма космическа заплаха.

Сексуалните навици на Човека-мравка

Един доста стар брой на "Отмъстителите" започва с тъмно поле и репликите "Ханк, моля те! Спри...". На следващата страница виждаме супергероинята Осата, която си лежи гола в леглото. Никъде не се вижда обаче съпругът ѝ – гореспоменатият Ханк или Човека-мравка, който може да се смалява до всякакви размери. Загадката обаче бързо е разрешена – Ханк излиза изпод чаршафите и застава между гърдите на жена си с думите "Добре, Джен, твой ред е!". Стига бе, хора, тези комикси ги четат малки деца, дръжте се на положение!

Наказателят става ангел

Авторите на почти всички герои използват някакъв момент, за да променят временно характерите или облиците на своите творения. Наказателят не е изключение от правилото.

В продължение на години изглежда така, сякаш бруталистът, който редовно се гърми с бандитите, рано или късно ще умре. Това най-после се случва, но почакайте – дори самата Смърт не може да се справи с Наказателя. Той е върнат на земята като ангел-отмъстител с мисията да се бори срещу демоните, които искат да покварят света на хората. В по-нататъшна версия на историята обаче ангелите просто хвърлят Наказателя обратно на Земята, тъй като не е изпълнявал коректно заповедите им.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ