Мистериозните правила на Мормоните

03.10.2014, 11:19

Егати!

   
 
Мистериозните правила на Мормоните

Въпреки че Мормоните са 15 милиона, разпределени в 185 държави, около тях продължава да витае непробиваема мистерия. С помощта на британски журналисти, получили разрешение да снимат 20-годишния Джош Фийлд, който става Мормонски мисионер, научаваме подробности за тези хора, които ни се струват твърде странни.

Ролята на Джош като "Посланик на Господ" се състои в това да напусне дома си за 2 години, в които няма никакво право да се вижда с роднини и приятели. Разрешени са му две телефонни обаждания на година и по едно писмо седмично. Но това не са най-странните ограничения и вярвания на Мормоните. Ето още няколко твърде мистериозни:

1. Мормоните трябва да останат "сексуално чисти"

Преди сватбата им е забранено да правят секс (което включва и мастурбацията). Имат дори специално бельо, което им напомня, че не бива да правят секс. Така Мормоните стават по-силни.

2. Исус Христос се е преместил в Америка след разпването му

За да могат да повярват, че ТОЙ се е явил преди възнесението му на небето, Мормоните са убедени в теорията, че след разпването му, Исус Христос се мести в Америка.

3. Чаят и кафето са грях

Членовете на Мормонската църква нямат право да пият алкохол и да пушат. Освен това не могат да пият чай и кафе, тъй като смятат, че Господ го е забранил.

4. Покръстване след смъртта

Мормоните вярват, че имат силата да покръстват хора дори и след като те вече са умрели. Така че дори и да не сте били Мормони приживе, винаги има надежда да бъдете спасени.

5. Самият Исус Христос е пожелал да бъде построена Мормонската църква

Синът на Дядо Боже се явил на основателя Джоузеф Смит преди около 200 години и му казал, че останалите християнски църкви не са Негови. И така била създадена Мормонската.

6. Плуването забранено

Младите Мормони нямат право да плуват. Точка.

7. Бракът е вечен

Двойките минават през специална "запечатваща" церемония, която уверява Мормоните, че бракът им ще продължи и след смъртта.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ