Мирише ли ви на факти за мишниците?

19.12.2014, 15:26

Или ви мирише на мишници?

   
 
Мирише ли ви на факти за мишниците?

Тази така специфична част от човешкото тяло - мишницата, е несправедливо пренебрегвана от повечето человечески същества и често остава встрани от светската суета (освен ако някой светски човек не се опоти "къ си требе" или когато разни разцентровани феминистки започнат да си оцветяват тамошните косми). За да ви докажем какво уникално нещо си имате между ръцете и тялото, ще ви разкажем малко потни факти за това чудо на биологията.

1. 26% от мъжете периодично си душат подмишницата.

2. Обилното потоотделяне под мишниците (хиперхидроза) понякога се дължи на здравословни проблеми, например на щитовидната жлеза.

3. За наказаните с потопопредизвикващи мишници хора като В. Маринов, медиците са измислили процедурата кюретаж, която включва отстраняването на потни жлези и нервни окончания от тази област.

4. При някои хора мишниците потъмняват - това се дължи на много причини като обилно потене, реакция към някои дезодоранти или контрацептиви, лоша хигиена или протриване на кожата.

5. Според Amnesty International, бръснатити мишници са признак на заробената жена. Добре, че повечето хора въобще не бръснат Amnesty за сливи.

6. "Мишницодушач" си е съвсем редовна професия. Хората, които я практикуват, миришат предварително поставените там дезодоранти и парфюми, за да преценят качеството и продължителността на аромата.

7. Съществуват парфюми, създадени чрез извличането на феромони от женските мишници.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ