Медицинска сестра пусна шокиращо клипче, илюстриращо вредите от тютюнопушенето

03.05.2018, 15:00

Внимание: чувствително съдържание

   
 
Медицинска сестра пусна шокиращо клипче, илюстриращо вредите от тютюнопушенето

Убедени сме, че имате правото да слагате каквото решите в тялото си. Както се казва, вашето тяло - вашите правила. Съвсем наскоро обаче едно видео "счупи" интернета заради обезпокоителното си съдържание. Медицинска сестра от Северна Каролина качи видеоклип, демонстриращ - доста красноречиво - вредите от пушенето, който клип в последствие беше споделен почти 500 000 пъти и то само за няколко дни. 

На клипа ясно се вижда кой от белите дробове е бил изложен на систематично пушене. Докато единият е розово-червен и функционално еластичен, другият все едно е бил захвърлен в огнището. За да се убедите сами, оставяме ви линк към оригиналното клипче, което девойката, провела този малък експеримент, е споделила на страницата си. 

2055522

Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ, съобщава boredpanda, "общата смъртност сред мъжете и жените пушачи в Съединените щати е около три пъти по-висока в сравнение с хората, които никога не са пушили." Допълнителни данни посочват, че отказването на тютюнопушенето преди 40-годишна възраст нямалява риска от смърт с около 90%. 

Докато всички са съгласни с последиците от подобно удоволствие, далеч не всеки иска да промени навиците си, дори при очевидни свидетелства като въпросното клипче. Ние вярваме, че това е тяхно право! 

За някои тютюнопушенето е просто нещо, което обичат да правят:

2055523

За други то е отдушник:

2055525

А този пич - признаваме си - просто има право:

2055524

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ