Малко страхотни факти за добро настроение

20.01.2017, 11:00

Какво означава, когато слоновете танцуват, колко моста има по протежението на Амазонка и още

   
 
Малко страхотни факти за добро настроение

Ето, че отново е петък и отново е време за различни занимания, които носят добро настроение. Повечето от тях ще се случат вечерта, но пък сутринта е запазена за любопитните факти, така че, без да ви бавим, ето ги и тях:

- Всеки член на Френския чуждестранен легион, който е бил ранен по време на служба, автоматично получава правото да вземе френски паспорт.

- Сигналите, които човешкият мозък изпраща по нервите към отделните части на тялото, се движат със скорост 274 км/ч.

- В полицейските коли в Холандия винаги има по едно плюшено мече, в случай, че има инцидент с дете и то трябва да бъде отведено с колата.

- През 2014 г. хакерът Ян Крислер е успял да клонира пръстовия отпечатък на германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайер, с помощта на една единствена снимка. Също така той е успял да разбие системата за отключване с пръстов отпечатък на Apple 24 часа след пускането на iPhone 5S.

- По протежението на река Амазонка няма нито един мост.

- През Втората световна война Хитлер е искал, след като превземе Москва, да избие цялото ѝ население и да построи изкуствено езеро на нейно място.

- Ако слоновете в зоологическите градини танцуват, това означава, че имат сериозни психически проблеми и са депресирани от изолацията, затвореното пространство и липсата на социализация с други себеподобни.

- За да популяризира картофите във Франция през 18-ти век, Антан-Агустин Парментие е поставял пазачи около картофените си насаждения и ги е инструктирал да приемат подкупи и да позволяват на хората да крадат колкото си искат.

- Веднъж хакерите от Anonymous са изпратили няколко хиляди чисто черни факса на Църквата на Сциентологията, за да им изхабят запасите от мастило.

- Китаристът на Queen Брайън Мей е дипломиран астрофизик и работи за NASA, като част от екипа, събиращ информация за Плутон.

- Известният секси костюм със заешки ушички на Playboy официално е първата записана униформа в Регистъра за патентни и търговски марки на САЩ.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ