Луксозна почивка в подземен бункер?

28.01.2015, 19:27

В Холандия е възможно...

   
 
Луксозна почивка в подземен бункер?

Белгийското архитектурно студио B-ILD най-накрая ви дава възможност да прекарате почивката си в подземен бетонен бункер. Съоръжението се намира в близост до Fort Vuren, в Холандия, като убежището е трансформирано в напълно обзаведен ваканционен дом.

1467070

Първоначално проектирано и построено, за да издържа на обстрел със снаряди, това място е напълно реновирано, така че да се осигури на туристите уникално преживяване за една нощ или повече. Бункерът е построен през Втората световна война и оттогава е изоставен на произвола на съдбата. След реновирането обаче предлага 9 кв.м. напълно функционираща жилищна площ.

1467072

Взимайки под внимание, че таванът е висок само 2 метра, проектантският екип създава специални мебели, които се вписват и работят добре в малкото пространство, разполагащо с малък кухненски бокс със собствена канализация. Леглата са разположени едно над друго до бетонните стени, като долните разполагат с чекмеджета за съхранение на личен багаж. Всички врати и мебели пък са закрепени за релси, които позволяват интериорът да бъде оптимизиран според желанието на гостите. Ако искате да прекарате известно време навън, бункерът разполага с чудесна веранда, изградена от дървени талпи, която е идеална за наблюдение на звездите след залез слънце.

1467069

1467073

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ