Лионел Меси сбъдна мечтата на малко дете

14.12.2016, 10:30

От найлонова торбичка с името му, до среща със самия него

   
 
Лионел Меси сбъдна мечтата на малко дете

През последната година се завъртяха доста стоплящи сърцето истории (както и доста разбиващи го, де), но малко се доближават до емоционалния разказ за 6-годишното афганистанско момче Муртаза Ахмади. Преди няколко месеца в мрежата се завъртяха снимки на Муртаза, който е облякъл найлонова торбичка с името и номера на своя футболен герой Лионел Меси. 

1821875

"Той постоянно ме караше да му купя фланелка на Меси, но аз просто нямах възможност.", казва бащата на малчугана. "По-късно неговият брат му направи този екип от найлонова торба и качи снимката му във Facebook." Така Муртаза се превърна в интернет сензация, а вчера успя да сбъдне и голямата си мечта - да срещне своя идол.

Това се случи в Доха, Катар, където тимът на Барселона гостуваше за приятелски мач с местния Ал Ахли. От клуба разпространиха видео, в което се вижда как Меси прегръща момчето, а след това излиза на терена заедно с него. 

Страхотна постъпка от страна на 5-кратния носител на "Златната топка", който е пример за подражание на милиони младежи по света. Вижте видеото:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ