Леки факти за бърза консумация

19.02.2016, 12:30

Няма да ви натоварваме

   
 
Леки факти за бърза консумация

Време е за няколко факти, които да ви разтоварят. Ако пък вземете да запомните някои от тях, това значи, че сте блестящи.

За следващите два дни хората ще създадат повече информация под формата на данни, отколкото е била създадена до 2003 г.

Средната продължителност на човешкия живот се е увеличила повече през последните 50 години, отколкото за всичките предишни години човешко съществуване. През 1950 г. тя е била 47 години, а през 2011 - 70 години.

Слепият американец Даниел Киш се научил да се ориентира с помощта на ехолокация. Хобитата му са катерене и планинско колоездене. Той вече е обучил над 500 от неговите слепи ученици как да се ориентират с тази техника.

1652548

Във филма "Седем" на Дейвид Финчър актьорът Кевин Спейси отказва да бъде представян в началото, за да не се развали краят на филма и за да не очакват зрителите неговата поява.

Морковите в големи количества са опасни за зайците, но всички си мислят обратното заради Бъгс Бъни.

Леонардо ди Каприо е кръстен Леонардо, защото, бременна с него, майка му разглеждала една картина на Леонардо Да Винчи в музей в Италия, когато усетила бебето да рита за първи път.

Ефектът от дишането на въздух в Пекин е равносилно на ефекта от изпушването на 21 цигари на ден.

През 2005 г. Кейт Уинслет се пошегувала, че участието на един актьор във филм за Холокоста му гарантира "Оскар". Четири години по-късно тя печели първия и единствен в кариерата ѝ до момента "Оскар" за ролята си в "Четецът".

Кравите са моногамни и заедно отглеждат потомството си. Като семейство.

Холи Бери е кръстена на магазин. Тя била родена с името Мария Холи Бери, като родителите ѝ избират средното ѝ име (с което всъщност е позната на публиката) заради местната верига магазини в Кливланд - Halle's Department Store.

1652550

Учените нямат никаква представа защо нощните пеперуди са привлечени от светлината.

1652549

През 16 век във Франция на жените било позволено да обвиняват съпрузите си в импотентност. Мъжът трябвало да еректира и да еякулира пред всички в съдебната зала. Ако не успеел, можело да изиска нов процес, при който да прави секс с жена си пред експерти.

Върху бюрото, на което работите, има 400 пъти повече бактерии, отколкото върху тоалетната чиния.

При едно от изслушванията си след нападението на Риана, Крис Браун понечил да се обърне към Съда, но бил посечен от адвоката си с думите "Аз не танцувам, ти не говориш!".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ