Когато сериалите и филмите ни вдъхновяват

25.05.2016, 16:30

Доза телевизионна мъдрост

   
 
Когато сериалите и филмите ни вдъхновяват

Вероятно сте забелязали, че в днешно време е особено модерно да се казва "Аз телевизия не гледам" или "Нямам телевизор". Разбираме стремежа на младите и умни хора да бягат далеч от телевизионната пошлост и простотия, но искаме да заявим най-отговорно, че има продукции, които се излъчват по телевизионните канали, но, О, ШОК!, са си много читави за гледане. И ако толкова ви е гнус от телевизията, можете спокойно да ги гледате на компютрите си.

За да ви убедим, че не всичко е плява и има сериали и филми, които силно ни допадат, че даже и ни вдъхновяват, ви предлагаме няколко запомнящи се фрази от любими наши персонажи.

1. "Осъзнах, че най-лошо е да те е страх. Страхът е истинският враг. Така че стани, излез в истинския свят и сритай това копеле в зъбите колкото се може по-силно", Уолтър Уайт, "Breaking Bad"

2. "Няма лоши идеи; това са просто велики идеи, които ужасно са се провалили", Джак Донъхи, "30 Rock"

3. "В края на краищата и животът, и бизнесът се крепят на човешките връзки", Майкъл Скот, "The Office"

4. "Иска се много кураж, за да се изправим пред враговете си - точно толкова, колкото е нужен и за да се изправим пред приятелите си", Албус Дъмбълдор, филмите за Хари Потър

5. "Най-важното нещо в бизнеса е честността, честта, здравата работа... семейството... никога не забравяйте откъде сте дошли", Франк Лукас, "Американски гангстер"

6. "Когато вратата, на която чукаш, най-накрая се отвори, не питаш защо, а направо нахлуваш", Даян Локхарт, "The Good Wife"

7. "Ако не ти харесва това, което се говори, смени темата на разговора", Дон Дрейпър, "Mad Men"

8. "Ако си достатъчно отдаден, можеш да направиш така, че всяка история да проработи. Веднъж казах на една жена, че съм Кевин Костнър и тя ми повярва, защото и аз го вярвах", Сол Гудман, "Breaking Bad"

9. "Ако си подготвен да се адаптираш и да учиш, можеш да се промениш", Хари Харт, "Kingsman"

10. "Въображението е лична форма на кураж", Франк Ъндърууд, "House of Cards"

11. "Колкото по-бавно се движим, толкова по-бързо ще умрем. Ние не сме лебеди. Ние сме акули", Райън Бингам, "Up in the Air"

12. "Никога не препоръчвам имитацията като стратегия. Ще бъдеш втори, което е доста далеч от първи", Пеги Олсън, "Mad Men"

13. "Всеки глупак може да има кураж. Но честта - това е истинската причина да направиш или да не направиш нищо", Майкъл Оер, "The Blind Side"

14. "Не позволявай на някого да ти каже, че не можеш да направиш нещо. Дори това да съм аз. Имаш мечта, трябва да я защитаваш", Крис Гарднър, "The Pursuit of Happyness"

15. "Никой не удря по-силно от живота. Но въпросът е не колко силно те удря, а колко можеш да понесеш и да продължаваш да вървиш напред", Роки Балбоа, "Роки Балбоа"

16. "Никога не забравяй какво си. Светът няма да забрави. Носи това като броня и така никой няма да го използва, за да те нарани. Веднъж приемеш ли недостатъците си, никой не може да ги използва срещу теб", Тирион Ланистър, "Game of Thrones"

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ