Кога стават смъртоносни кафе, алкохол, шоколад и др.

18.10.2016, 16:30

Някои любими неща, които могат да ви убият в големи количества

   
 
Кога стават смъртоносни кафе, алкохол, шоколад и др.

Ако сте хипохондрик или просто изпитвате дискомфорт от факти, свързани със смърт, вероятно тази статия не е за вас. Но ако искате да разберете колко чаши кафе са необходими за да убият човек (просто от гледна точка безопастност, нали... не да си правите някакви планове...), значи сте на правилното място!

Един от любимите ни канали в Youtube AsapSCIENCE е автор на интересно видео, което показва в какви количества обичайни и по принцип безопасни неща могат да станат смъртоносни. Както знаем - при всяко нещо трябва да има мярка. А ето къде е мярката тук:

- Кафе - 70 чаши за един ден могат да предизвикат сърдечен арест и смърт. 

- Алкохол - 13 последователни шота могат да изключат важни нервни центрове в мозъка.

- Вода - Повече от 6 литра на ден (3 пъти повече от препоръчителното) ще предизвикат подуване на мозъчните клетки, което може да доведе до главоболия, гърчове, кома и дори смърт.

- Марихуана - 22 кг. са смъртоносни, ако бъдат изядени. За да умрете от пушене е необходимо да изпушите 680 кг. Като цяло няма проблем с марихуаната. 

- Безсъние - 11 дни без сън са смъртоносни.

- Без въздух - 4 минути без въздух могат да доведат до мозъчни увреждания, а 6 минути - до смърт.

- Шоколад - Необходими са цели 85 шоколада, за да убият човек, така че няма за какво да се притеснявате в това отношение.

- Череши - Изглежда в костилките на черешата може да се намери едно от най-отровните вещества на Земята - цианид. При поглъщането им няма проблем, но сдъвкването на 2 костилки е достатъчно, за да ви убие. Това си е наистина ужасяващо! Вече ще гледаме с друго око на черешите!

Вижте и цялото видео на AsapSCIENCE за по-подробно и нагледно обяснение:

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ