Канадска пивоварна вади първата в света бира от канабис

25.07.2018, 19:00

Бирата ще е безалкохолна и безглутенова, но ще ви "напушва"

   
 
Канадска пивоварна вади първата в света бира от канабис

За всички любители на бира, които също така обичате да се напушвате - вашите молитви бяха чути! Въпреки че идеята да смесваш бира с химически елементи от марихуана не е от днес, лудите учени от Province Brands решиха да направят бира ОТ канабис. Канадците, които са дошли с гениалната идея, споделят, че тяхното произведение ще е резултат от самото стъбло, листа и корени на растението, което все още чака да бъде легализирано или поне декриминализирано в повечето места по света.

Уендчух, който се мести в Канада през 2006 г., за извлече ползите от отвореното към канабиса общество, обясни, че компанията му дълго време се е опитвала да направи нещо, което да става за пиене. Той споделя дори, че най-ранните експерименти са резултирали в  напитка с вкус на гнили броколи. 

2080901

С помощта на химик той в крайна сметка успява да улучи правилната комбинация от хмел, вода, мая и канабис. Като допълнение към това, алкохолът бил отстранен по време на преработката. Като резултат, имаме една безалкохолна, безглутенова бира. Ясно ни е, че само това може да ви откаже да я пробвате, но не забравяйте, че е произведена от канабис, което означава, че може и да не ви напива, но със сигурност ще ви надруса приятно.

Вместо в проценти, бирата на Province Brands се измерва в милиграми THC - в случая всяка бутилка съдържа 6 милиграма. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ