Какво казва кръвната ти група за теб?

02.07.2019, 17:00

10 интересни факта

   
 
Какво казва кръвната ти група за теб?

1. Хората с кръв от тип А са по-податливи на инфекции от едра шарка и тежка малария. За щастие, едрата шарка е изкоренена през 1980 г. 

2. Ако спадате към AB-отрицателната кръвна група, вие сте от онзи 1%, които я имат. Това я прави най-редкият тип кръвна група.

3. Ако имате AB+ , вие сте универсален донор на плазма, която може да се използва във всички видове кръв. Плазмата често се използва за лечение на жертви на изгаряне.

2084708

4. Проучване, публикувано в BMC Microbiology, показва, че кръвната  група играе пряка роля в пропорцията и характера на чревните бактерии в организма ви. 

5. Изследване на Университета във Върмонт, включващо 30,000 пациенти, показва, че тези с AB са с 82% вероятност да развият проблеми с паметта, които водят до деменция.

6. Комарите обичат хора с кръв от тип О. Ако имате този кръвен тип, ще е два пъти по-голяма вероятността да ги привлечете. 

2084712

7. Ако спадате към кръвна група тип А, съществува съществено по-голяма вероятност да се отличавате с по-високи нива на кортизол, отколкото при останалите кръвни групи. Кортизолът е хормон, който тялото освобождава, за да ви помогне със стреса.

8. Тип O ви поставя в по-голям риск от развитие на язва, благодарение на бактерия, наречена H. pylori

9. Добрата новина за притежателя на тип О е, че има 37% по-малка вероятност да развие рак на панкреаса.

10. Типът кръв на майката може да засегне нейната бременност. Например, ако майката е RH -, а плодът е RH +, тогава несъвместимостта може да се окаже опасна, защото имунната система на майката ще започне да произвежда антитела срещу RH +. Типът RH се тества по време на рутинните кръвни проби по време на бременност. Ако една жена е RH -, тя обикновено получава имуноглобулин РХ, който да се инжектира по време на бременността.

2084706

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ